Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διδάσκοντας ιστορία: Από τις θεωρίες μάθησης στη στοχοθετική στρατηγική
(Μια νέα διδακτική προσέγγιση του μαθήματος στο πλαίσιο της κοινωνίας της γνώσης και της πληροφορίας: Θεωρία και πράξη, εφαρμογές στα νέα σχολικά εγχειρίδια της ιστορίας)
Συγγραφέας:   Θουκυδίδης Π. Ιωάννου


Διδάσκοντας ιστορία: Από τις θεωρίες μάθησης στη στοχοθετική στρατηγική
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας αξιοποιεί με αποτελεσματικό τρόπο τα τελευταία πορίσματα της επιστήμης και την πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία του ως ιστορικού και παιδαγωγού για να θεμελιώσει μια νέα στρατηγική για τη διδασκαλία της Ιστορίας.
Η στοχοθετική στρατηγική συνιστά μια νέα πρόταση για τη διδακτική της Ιστορίας. Ο συγγραφέας, προκειμένου να τεκμηριώσει επιστημονικά το σύγχρονο αυτό διδακτικό σχήμα προσέγγισης της ιστορικής γνώσης, προβαίνει σε:
- συστηματική αξιοποίηση των θεωριών μάθησης, της κριτικής σκέψης και των στοχοταξινομιών
- ανάλυση - αποτίμηση των χρησιμοποιουμένων μορφών, μεθόδων και πορειών διδασκαλίας της Ιστορίας
- επισήμανση των ομοιοτήτων και των διαφορών με τα γνωστά ήδη διδακτικά σχήματα
- συγκερασμό των παραδοχών που προκύπτουν από την παραπάνω διαδικασία με τα σύγχρονα πορίσματα των Επιστημών της Αγωγής, την ερευνα και την πρωτότυπη δημιουργία.
Η στρατηγική αυτή είναι πραγματικά εφαρμόσιμη, γεγονός που οφείλεται στη λειτουργικότητα και τη φυσική-λογική διάρθρωση της δομής της. Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται και από το ότι η πορεία διεξαγωγής της ακολουθεί φάσεις με διδακτικό-μαθησιακές δραστηριότητες οικείες ήδη στον εκπαιδευτικό. Μερικές, μάλιστα, από αυτές μπορούν να συγχωνεύονται ή να συνεξετάζονται ανάλογα με τη διδακτική ενότητα, γνώρισμα που ενδυναμώνει το ευέλικτο του χαρακτήρα της.
[...]

24χ17 εκ., 316 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 909.007 (Ιστορία - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-8077-38-6
ISBN (10ψήφιο): 960-8077-38-9
Βάρος: 0.673 κιλά
Γράψε τη δική σου κριτική
14.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Θουκυδίδης Π. Ιωάννου είναι Δρ Ιστορίας - Παιδαγωγός, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, Διδάσκων Καθηγητής Ιστορίας και Παιδαγωγικής σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, βαθμολογητής στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. και συγγραφέας. Διατέλεσε μέλος της ομάδας Σύνταξης Προγραμμάτων Σπουδών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, είναι συγγραφέας σχολικών βιβλίων και μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών οργανώσεων. Έλαβε μέρος σε Διεθνή Συνέ-δρια και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ιστορικών, φιλολογικών και παιδαγωγικών μελετών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.