Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αντισταθμιστικοί θεσμοί στο δημοτικό. Η περίπτωση της ενισχυτικής διδασκαλίας
(Διερεύνηση της εφαρμογής του θεσμού-προοπτικές: Εμπειρική έρευνα)
Συγγραφέας:   Γιώργος Ν. Βρεττός


Αντισταθμιστικοί θεσμοί στο δημοτικό. Η περίπτωση της ενισχυτικής διδασκαλίας
Μερικά παιδιά ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στο σχολείο με άνισους όρους σε σχέση με τους συμμαθητές τους. Ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες. Μπορεί ακόμη, για πολλούς λόγους, να συσσωρεύονται, σταδιακά, στις πνευματικές τους αποσκευές γνωστικά κενά, που τα εμποδίζουν να συμμετάσχουν ενεργά και δημιουργικά στη σχολική μαθησιακή διαδικασία.
Όμως, στο σχολείο πρέπει να ακολουθήσουν τους ρυθμούς που άλλοι έχουν προκαθορίσει και να αναπτύξουν ικανότητες για τις οποίες δεν είναι, ίσως, έτοιμα.
Η Ενισχυτική Διδασκαλία είναι ένα σημαντικό αντισταθμιστικό μέτρο που εφαρμόστηκε στην εκπαίδευση με σκοπό να βοηθήσει αυτούς τους μαθητές να καλύψουν ελλείψεις ή να ξεπεράσουν δυσκολίες μάθησης, προκειμένου να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα της τάξης τους.
Παρόλο που πολύς λόγος έχει γίνει για την Ενισχυτική Διδασκαλία στο Λύκειο, ελάχιστα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την υλοποίηση του θεσμού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Αυτό το κενό φιλοδοξεί να καλύψει ως ένα βαθμό η παρούσα ερευνητική εργασία, η οποία εξετάζει την εφαρμογή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Δημοτικό από πολλές πλευρές. [...]

24χ17 εκ., 187 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια)
ISBN: 978-960-8077-45-4
ISBN (10ψήφιο): 960-8077-45-1
Βάρος: 0.423 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
13.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.