Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το σύνταγμα της Ελλάδας 1975/86/2001
(Συγκριτική τεκμηρίωση του αναθεωρητικού εγχειρήματος)

Το σύνταγμα της Ελλάδας 1975/86/2001
Στον παρόντα τόμο εκτός από το κείμενο του νέου Συντάγματος -με σημειωμένα τα αναθεωρημένα άρθρα, παραγράφους και ερμηνευτικές δηλώσεις- σε δύο γλώσσες την ελληνική και την αγγλική, βρίσκει επίσης ο αναγνώστης:
α. εισαγωγικό σημείωμα των επιμελητών της έκδοσης.
β. επιλεγμένη βιβλιογραφία για την ολοκληρωθείσα αναθεωρητική διαδικασία και καθʼ ύλην ευρετήριο άρθρων, ώστε να αποτυπώνεται η συνέχεια του επιστημονικού διαλόγου και να διευκολύνεται η περαιτέρω προώθησή του.
γ. ένα εύχρηστο δίγλωσσο επίσης CD-ROM, στο οποίο παρέχονται τα σημαντικότερα συνταγματικά -με την ευρεία έννοια του όρου- κείμενα στον ευρωπαϊκό χώρο. Παρέχονται για παράδειγμα, οι ιδρυτικές Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης, η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα, τα Συντάγματα των χωρών της Ευρώπης και του κόσμου, καθώς και παραπομπές στη νομολογία του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Έτσι καθίστανται εύκολη -και ευχάριστη ελπίζουμε- η πρόσβαση σε εκτενή κείμενα, καθώς και η αναζήτηση σε βάσεις δεδομένων, που παρέχουν τη δυνατότητα προσανατολισμού της έρευνας κατά την κρίση του αναγνώστη-ερευνητή.

21χ14 εκ., 227 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Συνταγματικό δίκαιο), 342.495 (Ελλάς - Συντάγματα)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Θ. Τσάτσος (Επιμελητής) , Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (Φορέας) , Ξενοφών Ι. Κοντιάδης (Επιμελητής) , Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου (Φορέας) ,
ISBN: 978-960-15-0591-6
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0591-1
Βάρος: 0.44 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
20.94
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.89
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.