Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η δομή των θεωριών της βιολογίας
Συγγραφέας:   Paul Thompson


Offer
Η φιλοσοφία της βιολογίας είναι ένα επιστημονικό πεδίο που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη. Ο Paul Thompson, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και συγγραφέας αυτού του βιβλίου, υποστηρίζει ότι η σημασιολογική αντίληψη για τη δομή των επιστημονικών θεωριών είναι μια λογική θεώρηση της επιστημονικής σκέψης μεθοδολογικά και ευρετικά προτιμότερη από την "καθιερωμένη" συντακτική αντίληψη, ιδιαίτερα όσον αφορά τον χώρο της εξελικτικής βιολογίας.
Ο συγγραφέας παραθέτει και τις δύο αντιλήψεις, υποδεικνύοντας τα εγγενή προβλήματα της συντακτικής αντίληψης, εξηγεί και σχολιάζει δύο διαδεδομένες συντακτικές θεωρήσεις για τη δομή της εξελικτικής θεωρίας, περιγράφει λεπτομερώς και επιχειρηματολογεί υπέρ της σημασιολογικής θεώρησης της εξελικτικής σκέψης. Υποστηρίζει επίσης ότι μέσω της σημασιολογικής αντίληψης επιτυγχάνεται πληρέστερη και πιο ακριβής κατανόηση της κοινωνιοβιολογικής εξήγησης, της ελεγξιμότητας της κοινωνιοβιολογίας, και του ρόλου του πολιτισμού και της γνωστικότητας στην εξελικτική ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Η ελληνική έκδοση περιλαμβάνει επίσης εκτενή εισαγωγή του επιστημονικού επιμελητή Γ. Π. Στάμου, καθηγητή οικολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην οποία παρουσιάζονται ο λογικός εμπειρισμός και η δαρβινική σύνθεση, έννοιες απαραίτητες για την ουσιαστικότερη κατανόηση των επιστημολογικών απόψεων του συγγραφέα.

21χ14 εκ., 296 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης
Ονομασία υποσειράς: Φιλοσοφία της Επιστήμης
Τόπος έκδοσης: Ηράκλειο Κρήτης
Ταξινόμιση DDC: 574 (Βιολογία )
Άλλα πρόσωπα: Κώστας Γαβρόγλου (Υπεύθυνος Σειράς) , Κωνσταντίνος Κορφιάτης (Μεταφραστής) , Αριστείδης Ματάλας (Υπεύθυνος Σειράς) , Γεώργιος Π. Στάμου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-524-135-3
ISBN (10ψήφιο): 960-524-135-8
Βάρος: 0.45 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Paul Thompson είναι Καθηγητής Κοινωνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Essex, ιδρυτής Συλλογής Εθνικής Αφήγησης Ζωής στο Εθνικό Αρχείο Ήχου της Βρετανικής Βιβλιοθήκης και ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού Oral History.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.