Η πριγκίπισσα του αίματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η πριγκίπισσα του αίματος

Jean-Patrick Manchette

Αρχές του 1989, ο Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ αρχίζει να γράφει την «Πριγκίπισσα του Αίματος». Αυτό το μυθιστόρημα σηματοδοτεί, κατά μια έννοια, την επιστροφή του Μανσέτ στη λογοτεχνική σκηνή, γιατί πράγματι ο συγγραφέας δεν έβγαλε άλλο καινούργιο βιβλίο μετά την «Πρηνή Θέση του Σκοπευτή», το οποίο κυκλοφόρησε στην Αστυνομική Σειρά (Serie Noire) το `82, (Άγρα, 1998).
«Η Πριγκίπισσα του Αίματος» είναι επίσης το πρώτο έργο ενός ευρύτερου κύκλου μυθιστορημάτων που φέρει το γενικό τίτλο «Οι άνθρωποι των σκοτεινών καιρών». Ο Μανσέτ συνέλαβε αυτό τον ευρύ κύκλο για να προσεγγίσει, μ` έναν καινούργιο γι` αυτόν τρόπο, την ιστορική περίοδο που τον ενδιαφέρει σ` ένα σκηνικό παγκόσμιας κλίμακας, όπου αναμειγνύεται το αστυνομικό μυθιστόρημα με ιστορία και πολιτική. Στο μεταξύ ο Ζ.-Π. Μανσέτ έχει διαβάσει Donald Westlake και Ross Thomas, που ανοίγουν νέους ορίζοντες. Για το πρώτο έργο του κύκλου, ο Μανσέτ μεταφέρει τη δράση του στην Κούβα, την εποχή της επανάστασης του Κάστρο, με φόντο τον πόλεμο της Αλγερίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θοδωρής Τσαπακίδης

Θοδωρής Τσαπακίδης (Μεταφραστής)

Ο Θοδωρής Τσαπακίδης γεννήθηκε το 1970 στις Βρυξέλλες από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, οχτώ χρονών. Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στην Πάτρα. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνική μετάφραση και το θέατρο και στη συνέχεια με τη διδασκαλία στη μέση εκπαίδευση. Έχει μεταφράσει θεωρητικά κείμενα για το θέατρο, φιλοσοφικά και επιστημονικά έργα, και λογοτεχνία (Γκόρντιμερ, Μπάρι, Οζ, Κινάρ, Μανσέτ, Χάισμιθ, Τ. Μπενακουίστα, κ.ά.). Έχει γράψει θεατρικά έργα και έχει εκδώσει ποίηση ("Ο τρίτος από αριστερά κωπηλάτης", Ροές, 2003, "Ουρανός δωματίου", Σοκόλη, 2017), ένα μυθιστόρημα ("Belladonna", Βιβλιοπέλαγος, 2001) και ένα παραμύθι ("Ο πρίγκιπας της Μένουα", Ροές, 2005). Αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό τύπο για πολιτιστικά θέματα (Left.gr, Commonality.gr, Bookpress.gr, κ.ά.) και κάνει εκπομπή στο ραδιόφωνο (Γιαξεμπόρε /Μεταδεύτερο).

Jean-Patrick Manchette

Jean-Patrick Manchette (Συγγραφέας)

Ο Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ (1942-1995) θεωρείται ο επιφανέστερος συγγραφέας του "Neo-Polar", του νέου γαλλικού αστυνομικού μυθιστορήματος, που εισήγαγε το στοιχείο της πολιτικής και τους εξωκοινοβουλευτικούς προβληματισμούς του Μάη του ΄68. Ανήσυχος, ριζοσπάστης και πολυτάλαντος, ο Μανσέτ είχε πανεπιστημιακή θητεία, ασχολήθηκε με τη τζαζ και τη ροκ μουσική, δίδαξε γαλλικά στη Βρετανία, έγραψε σενάρια για τον κινηματογράφο και το θέατρο, έκανε μεταφράσεις, διατέλεσε διευθυντής σειράς κόμικ και λογοτεχνικός διευθυντής μιας συλλογής επιστημονικής φαντασίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
259
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.279 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση