Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το θεμελιώδες θεώρημα της άλγεβρας
Συγγραφείς:   Gerhard Rosenberger, Benjamin Fine,


Το θεμελιώδες θεώρημα της άλγεβρας
Το Θεμελιώδες Θεώρημα της Άλγεβρας μας πληροφορεί ότι κάθε μιγαδικό πολυώνυμο οφείλει να έχει μια μιγαδική θέση μηδενισμού. Αυτό το ιδιάζουσας σημασίας αποτέλεσμα, η πρώτη αποδεκτή απόδειξη του οποίου εδόθη από τον ίδιον τον Gauss, εμπεριέχεται στη τομή της Θεωρίας Αριθμών και της Θεωρίας Εξισώσεων, ενώ εντοπίζεται και σε μια πληθώρα άλλων περιοχών των μαθηματικών. Σκοπός του παρόντος συγγράμματος είναι η εξέταση τριών "ζευγών" αποδείξεων του εν λόγω θεωρήματος, προερχόμενων από τρεις διαφορετικές μαθηματικές περιοχές: την Αφηρημένη Άλγεβρα, τη Μιγαδική Ανάλυση και την Τοπολογία. Η πρώτη απόδειξη από κάθε "ζεύγος" είναι αρκετά απλή και χρησιμοποιεί μέσα μόνον από ό,τι θα χαρακτηρίζαμε ως "Στοιχειώδη Μαθηματικά". [...] Το βιβλίο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε προπτυχιακούς φοιτητές των Μαθηματικών Τμημάτων, φιλοδοξώντας να δράσει ως ένα χρήσιμο βοήθημα για διάφορες παραδόσεις Άλγεβρας και Ανάλυσης ή/και να γίνει αντικείμενο μελέτης στα πλαίσια ειδικών προπτυχιακών σεμιναρίων. Επίσης απευθύνεται και σε εκείνους τους ενδιαφερόμενους μαθηματικούς, οι οποίοι υπηρετούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και οι οποίοι θα επιθυμούσαν να εμπλουτίσουν τα προγράμματα επιμόρφωσής τους με την αναδίφηση των αποδεικτικών μεθόδων για την πραγμάτευση ενός τόσο σημαντικού θεωρήματος.

24χ17 εκ., 264 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πανεπιστημιακά Μαθηματικά Κείμενα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 512 (Άλγεβρα )
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Μαρμαρίδης (Μεταφραστής) , Νίκος Μαρμαρίδης (Υπεύθυνος Σειράς) , Φώτης Λιούτσης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-7901-20-0
ISBN (10ψήφιο): 960-7901-20-7
Βάρος: 0.559 κιλά
Εκδότης: Leader Books
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
28.41
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Dr. Benjamin Fine είναι καθηγητής μαθηματικών και στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Fairfield. Έλαβε το διδακτορικό του το 1973 από το Courant Institute του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης υπό την καθοδήγηση του Wilhelm Magnus. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων και άνω των εκατό άρθρων στα μαθηματικά και τη στατιστική. Το έργο του Dr. Benjamin Fine στα μαθηματικά επικεντρώνεται στη θεωρία των άπειρης τάξης διακριτών ομάδων και στη σχέση της συγκεκριμένης θεωρίας με τη θεωρία αριθμών και τη μιγαδική ανάλυση. Το έργο του στη στατιστική αναφέρεται στη θεωρία ποιοτικού ελέγχου, τον πειραματικό σχεδιασμό και την ανάλυση δεδομένων.

O Dr. Gerhard Rosenberger είναι καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Dortmund. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Hamburg από όπου έλαβε και το διδακτορικό του. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων και άνω των εκατόν είκοσι άρθρων στα μαθηματικά· επίσης είναι μέλος των εξής Μαθηματικών Ενώσεων: της Γερμανικής, της Αμερικανικής, της Φινλανδικής και του Λονδίνου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.