Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι ερευνητικές υποδομές των κοινωνικών επιστημών
Συγγραφέας:   Γιάννης Κάλλας


Οι ερευνητικές υποδομές των κοινωνικών επιστημών
Η πληροφορική τεχνολογία μας παρέχει σήμερα ένα πλήθος από διαφορετικά εργαλεία λογισμικού, καθένα από τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει αρκετές διαφορετικές εργασίες. Γίνεται, λοιπόν, όλο και περισσότερο απαραίτητο για την ερευνητική δραστηριότητα, να συγκροτήσει ενιαίες επιστημονικές πρακτικές που ολοκληρώνουν κάποια από τα διαθέσιμα εργαλεία σε συγκεκριμένες θεωρητικές παραγωγές, δημιουργώντας έτσι συγκεκριμένες ερευνητικές υποδομές.
Όπως παρατηρεί ο Simon, μπορούν να αναπτυχθούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο συγκεκριμένα ερευνητικά πεδία με αντικείμενο την παρατήρηση και τη βελτίωση της συμπεριφοράς αυτών των υποδομών. Η μετεξέλιξη των υποδομών ανοίγει νέες μεθοδολογικές δυνατότητες στην ίδια την έρευνα, αλλάζοντας έτσι τα μεθοδολογικά υποδείγματα στα οποία βασίζεται η συλλογή και η επεξεργασία των δεδομένων.
Στο χώρο των κοινωνικών επιστημών, που από τη φύση του πρέπει να διαχειριστεί ένα μεγάλο όγκο συνεχώς εξελισσόμενων δεδομένων, η σημασία των ερευνητικών υποδομών καθίσταται κρίσιμη. Η συνειδητοποίηση ωστόσο αυτού του γεγονότος άρχισε μόλις τα τελευταία χρόνια, όταν η εξέλιξη της τεχνολογίας έκανε δυνατή την ανάπτυξη ερευνητικών υποδομών για τις κοινωνικές επιστήμες. Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται να παρουσιαστεί μια σύντομη περιγραφή των ερευνητικών υποδομών των κοινωνικών επιστημών και διαγράφεται μια νέα ερευνητική πρακτική με αντικείμενο την ανάπτυξη των υποδομών.

21χ14 εκ., 184 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300 (Κοινωνικές επιστήμες), 001.42 (Έρευνα - Μεθοδολογία)
ISBN: 978-960-211-625-8
ISBN (10ψήφιο): 960-211-625-0
Βάρος: 0.292 κιλά
Εκδότης: Νεφέλη
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
11.12
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.01
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κάλλας, Γιάννης
Ο Γιάννης Κάλλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι διευθυντής υποστήριξης ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Μηχανικού του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου το 1990. Ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και στη συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1995 που ανέλαβε τη Διεύθυνση Υποστήριξης Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών ασχολείται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών για την κοινωνική έρευνα ως υπεύθυνος σημαντικών ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων με αυτό το αντικείμενο. Ένα από τα αποτελέσματα αυτών των έργων είναι και η Ελληνική Τράπεζα Κοινωνικών Δεδομένων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.