Κούρεμα εν χρω...
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κούρεμα εν χρω...

Χανιά 1940-1950

Ιωάννης Αθανασάκης

12.00€ -10% 10.80€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608229143

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2002

  • Εκδότης

    Εντός

Εικόνες και στιγμιότυπα του χθες καταθέτει ο Γ. Αθανασάκης μέσα από την προσωπική του περιπλάνηση στο χρόνο.
Βλέπουμε το βενετσιάνικο λιμάνι των Χανίων, την Παλιά Αγορά και τα στενά σοκάκια της πόλης, φιγούρες εμπορευόμενων με την πραμάτεια και την πελατεία τους, τους ιδόρρυθμους τύπους, όλα στην ατμόσφαιρα ενός άλλου καιρού. Οι συναισθηματικές αντιδράσεις εναλλάσσονται. Πέρα από τη θλίψη για τις ιστορικές δοκιμασίες του τόπου, ξαναζούμε μαζί με το συγγραφέα, καλές ημέρες, τηρούμε συνήθειες των συγγενών, απολαμβάνουμε τα χρώματα στους κήπους και το γιορτινό τραπέζι, έχοντας την αίσθηση ακόμη και της μυρωδιάς που αναδίδουν τα δώρα της κρητικής γης.
Χανιώτες, Βενετσιάνοι, Τούρκοι, Εβραίοι, ακόμη και έγχρωμοι έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα, τη δική τους αύρα, σε μια πόλη που άλλαζε και κάπου χανόταν μαζί με τη σουμάδα, τα λουκούμια και το ναργιλέ. Μια πόλη που εξελίσσεται με τους όρους της τεχνολογικής ανάπτυξης.
Μολονότι ο Γ. Αθανασάκης έζησε στην Αθήνα δεν έπαψε να ανήκει στα Χανιά. Λίγο πριν "φύγει" πρόωρα, αισθάνθηκε την ανάγκη να εμπιστευθεί στη γραφή τη διαδρομή του στην όμορφη πολιτεία, από το 1940 μέχρι το 1950, ως δώρο μόνιμο στα αγαπημένα του πρόσωπα και όσους νοιάζονται για τα Χανιά.

Ιωάννης Αθανασάκης

Ιωάννης Αθανασάκης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Αθανασάκης γεννήθηκε το 1932, στα Χανιά. Σπούδασε στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο (Σχολή Δοξιάδη), στο Τμήμα Διακόσμησης-Διαφήμισης. Συνέχισε στην Ανωτάτη Σχολή "Camondo", C.A.T. Παρισίων, σπουδές Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων και Δημιουργίας Επίπλου. Εργάστηκε ως μελετητής εσωτερικών χώρων και ως σχεδιαστής επίπλων. Διετέλεσε συνεργάτης στο τμήμα μακετών του τεχνικού γραφείου Κ. Δοξιάδη. Από το 1965 ως το 1976 δίδαξε στη σχολή Δοξιάδη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ρυθμολογία και δημιουργία επίπλου και από το 1977 έως το 1979 στη Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση. Από το 1980 έως το 1998 δίδαξε στη Σχολή Βακαλό το ίδιο αντικείμενο. Το έργο του πλαισιώνεται από δημοσιεύσεις σε τεχνικά περιοδικά και διαλέξεις σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και μορφωτικών κύκλων της Χ.Ε.Ν. Αθηνών. Πέθανε, στα Χανιά. το καλοκαίρι του 2000.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
125
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.198 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση