Το τραγούδι της Τροίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το τραγούδι της Τροίας

Colleen McCullough

15.00€ -10% 13.50€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607720436

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2001

  • Εκδότης

    Διώνη

Στο βιβλίο «Το τραγούδι της Τροίας» η Colleen McCullough δίνει τον καλύτερο εαυτό της με τον τρόπο που μας εξιστορεί ένα τραγικό και τρομερό έπος, τον Τρωικό πόλεμο, αυτή την τρισχιλιετή ιστορία αιώνιας αγάπης, ασίγαστου μίσους, εκδίκησης, προδοσίας, τιμής και αυτοθυσίας. Η αφήγηση, ζωντανή και φλογερή σαν να γίνεται πρώτη φορά, περνάει από τον έναν ήρωα στον άλλο: Πρίαμος, βασιλιάς της Τροίας, καταδικασμένος να παίρνει λανθασμένες αποφάσεις για σωστούς λόγους· η ελληνίδα πριγκίπισσα Ελένη, αυτάρεσκη καλλονή που εγκαταλείπει τον βαρετό άντρα της για χάρη μιας άλλης αυτάρεσκης καλλονής, του τρωαδίτη πρίγκιπα Πάρι· Αχιλλέας, αυτή η πολεμική μηχανή, που τον κατατρύχει η γητειά της μάνας του· η ευγενική, ηρωική μορφή του Έκτορα· ο πολυμήχανος Οδυσσέας, το λαμπρό μυαλό της Ελλάδας· Αγαμέμνων, βασιλιάς των βασιλέων, που δίνει τη συγκατάθεσή του για να συντελεστεί το ακατονόμαστο προκειμένου να εξαπολύσει τα χίλια πλοία του, κι έτσι να επισύρει πάνω του την έχθρα της τρομερής και φοβερής γυναίκας του, της Κλυταιμνήστρας. Πού τελειώνει όμως η ανθρώπινη τρέλα; Και πού αρχίζει η ανελέητη τιμωρία από τους θεούς;
Οι ήρωες του έπους ζαλίζουν τον αναγνώστη, η συμπάθειά του στρέφεται μια προς την Ελλάδα, μια προς την Τροία, και παλινδρομεί έτσι καθώς η καθεμιά βαδίζει προς το αδυσώπητο πεπρωμένο που ακόμα κι οι θεοί είναι ανήμποροι να αποτρέψουν. Αυτό το μυθιστόρημα της Colleen McCullough, με την ακαταμάχητη σαγήνη του, προσφέρει στους αναγνώστες κάθε γενιάς την αλησμόνητη δύναμη μιας ιστορίας βαθιά ριζωμένης στην καρδιά του Δυτικού πολιτισμού, μιας ιστορίας που ο απόηχος της, 3.000 χρόνια τώρα, δεν λέει να σβήσει.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Παντελής Ανδρικόπουλος (Μεταφραστής)


Colleen McCullough

Colleen McCullough (Συγγραφέας)

Η Κολίν Μακάλοου γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε νευροφυσιολογία, ίδρυσε το τμήμα νευροφυσιολογίας του Βασιλικού Νοσοκομείου της Βόρειας Ακτής στο Σίδνεϊ και εργάστηκε για δέκα χρόνια ως ερευνήτρια και καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ. Η συγγραφική της καριέρα άρχισε το 1974 με την έκδοση του "Τim", του πρώτου της βιβλίου. Ακολούθησε το πολύκροτο "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας", το 1977, ένα μυθιστόρημα που έγινε διεθνές μπεστ σέλερ σε πάνω από είκοσι γλώσσες, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων. Συγγραφέας δεκατεσσάρων ακόμη βιβλίων, έχει γράψει επίσης στίχους για το μουσικό θέατρο. Πολυτάλαντη και με πολύπλευρα ενδιαφέροντα, ασχολείται με τη ζωγραφική, τη χαρτογραφία, το αρχιτεκτονικό σχέδιο, την αστρονομία και τη μουσική. Για την προσφορά της στην επιστήμη, την ιστορική έρευνα και τη λογοτεχνία έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις (μεταξύ άλλων, είναι ανάμεσα στα 100 πρόσωπα που έχουν ανακηρυχθεί "Ζώντες Εθνικοί Θησαυροί" της Αυστραλίας), και είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Ζει στη Νήσο Νόρφολκ του Νότιου Ειρηνικού με τον σύζυγό της, Ρικ Ρόμπινσον.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
455
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.893 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση