Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιφερειακός προγραμματισμός

Offer
[...] Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι η ολοκληρωμένη παρουσίαση του πλαισίου και η διεισδυτική ανάλυση της διαδικασίας και του περιεχομένου του Περιφερειακού Προγραμματισμού, όπως διαμορφώνονται στην πράξη. Στις επιμέρους ενότητες αποσαφηνίζονται η έννοια και τα βασικά συστήματα του Περιφερειακού Προγραμματισμού, περιγράφεται η εξέλιξη του στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρουσιάζεται το πλαίσιο εφαρμογής και η δομή των αναπτυξιακών σχεδίων και προγραμμάτων, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια παρουσιάζονται το πλαίσιο και οι φορείς του Περιφερειακού Προγραμματισμού στην Ελλάδα, καθώς και το σύστημα οργάνωσης, διαχείρισης του Προγραμματισμού και αξιολόγησης των προγραμμάτων. Περιγράφεται η Στρατηγική Περιφερειακής Ανάπτυξης της χώρας μας και παρουσιάζεται το περιεχόμενο και οι κύριοι αναπτυξιακοί στόχοι των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Τέλος, παρουσιάζονται οι μελλοντικές τάσεις και οι αναμενόμενες μεταβολές στον Περιφερειακό Προγραμματισμό της χώρας μας, που αναμένεται να διαμορφωθούν από τις αναπτυξιακές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τη διεύρυνση της Ένωσης.

24χ17 εκ., 294 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός)
ISBN: 978-960-02-1553-3
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1553-7
Βάρος: 0.62 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
18.99
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αθανάσιος Δ. Παπαδασκαλόπουλος είναι καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάλυση του Παντείου Πανεπιστημίου, με γνωστικό αντικείμενο την Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πολιτική. Είναι μέλος του Δ.Σ. και Ερευνητής του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Έχει επικεντρώσει το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο στους τομείς του Περιφερειακού Προγραμματισμού, της Στρατηγικής της Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολιτικής για την Καινοτομία και την Τοπική Ανάπτυξη και των Ποσοτικών Μεθόδων της Περιφερειακής Ανάλυσης.

Ο Μανώλης Χριστοφάκης, είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1994). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην περιφερειακή ανάπτυξη (1996) και είναι διδάκτορας οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης (2000). Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, με πλούσιο ερευνητικό έργο στους τομείς του Περιφερειακού Προγραμματισμού, της Τοπικής Ανάπτυξης, της Πολιτικής για την Καινοτομία κ.ά. Έχει διδάξει τα αντικείμενα του Περιφερειακού Προγραμματισμού, της Πολιτικής Μεταφορών και της Περιφερειακής Πολιτικής στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, ως εντεταλμένος Λέκτορας (βάσει του Π.Δ. 407/80) και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει δημοσιευμένο έργο σε επιστημονικά περιοδικά και σε βιβλία, σε θέματα σχετικά με την Περιφερειακή και την Τοπική Ανάπτυξη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.