Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νοήμονα συστήματα
(Αναπαράσταση γνώσης: Κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις τεχνητής νοημοσύνης)

Νοήμονα συστήματα
Η σπουδαιότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι τεράστια και αυξανόμενη. Ολόκληρη η βιομηχανία, κυβερνητικοί οργανισμοί και το σύνολο των επιστημών επηρεάζονται με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Σε όλες τις εκφάνσεις και δραστηριότητες της ανθρώπινης κοινωνίας στις ήδη αναπτυγμένες χώρες, όπως τηλεπικοινωνίες, ιατρική, σχεδιασμός βιομηχανικών προϊόντων, διασκέδαση, εξερεύνηση διαστήματος, η χρήση τεχνητώς νοημόνων συστημάτων αυξάνεται συνεχώς.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα από τα τέσσερα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα πλανητικής σημασίας. Επιπλέον, παίζει κρίσιμο ή σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των άλλων τριών: της γενετικής μηχανικής, της εξερεύνησης του διαστήματος και της μελέτης του ανθρώπινου εγκεφάλου/νου. Καθίσταται συνεπώς αναγκαίο για τον σημερινό και αυριανό επιστήμονα, πολιτικό, και το ευρύτερο κοινό να είναι ικανοί να κρίνουν εξ ιδίων την κατάσταση και το πραγματικό δυναμικό της Τεχνητής Νοημοσύνης έτσι ώστε η κοινωνία μας να μπορέσει να πάρει καλά θεμελιωμένες αποφάσεις. Ο τόμος αυτός, πρώτος στη σειρά τριών, απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές και την ευρύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα. Εντούτοις έχει σχεδιασθεί έτσι ώστε δύο βασικά του κεφάλαια, το πρώτο και το τελευταίο, να είναι εύκολα κατανοητά από το ευρύ κοινό.

24χ17 εκ., 211 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
ISBN Set: 960-351-360-1
ISBN13 Set: 978-960-351-360-5
Ταξινόμιση DDC: 500 (Επιστήμη)
ISBN: 978-960-351-361-2
ISBN (10ψήφιο): 960-351-361-Χ
Βάρος: 0.453 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
16.31
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Πέτρος Α. Μ. Τζελεπίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής τεχνητής νοημοσύνης και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Νοημόνων Συστημάτων του Πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου. Είναι μέλος των εκδοτικών επιτροπών των Cognitive Systems και Neural, Parallel and Scientific Corporation. Ερευνητικό έργο: σχεδίαση νοημόνων αρχιτεκτονικών, ανάπτυξη ενοποιημένης θεωρίας νόησης, θεμέλια τεχνητής νοημοσύνης, επιπτώσεις τεχνητής νοημοσύνης στην ανθρώπινη κοινωνία και τη φιλοσοφία της επιστήμης. Προσκεκλημένες διαλέξεις σε Αγγλία, ΗΠΑ και Ελλάδα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.