Ακτοπλοΐα και ναυτιλία μικρών αποστάσεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ακτοπλοΐα και ναυτιλία μικρών αποστάσεων

Οικονομική ανάλυση - λογιστική: Αλυσίδα και μεταφορές - Επιπτώσεις άρσης του Cabotage: Σχέδιο νόμου 2932/2001 για την ακτοπλοΐα: Δίκτυα hub & spoke

Αλέξανδρος Μ. Γουλιέλμος

Ευάγγελος Α. Σαμπράκος

32.61€ -10% 29.35€
Αλέξανδρος Μ. Γουλιέλμος

Αλέξανδρος Μ. Γουλιέλμος (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Γουλιέλμος έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Brunel. Εργάστηκε για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την τράπεζα American Express (ναυτιλιακές χρηματοδοτήσεις) και τα Ηνωμένα Ναυπηγεία Περάματος και Ιτέας. Επίσης για τα ναυπηγεία Αλιβερίου Α.Ε. και τον Όμιλο Εταιρειών Thenamaris Ships Management Inc. από το 1977, περιλαμβανομένης και της διοίκησης εταιρείας Ναυτιλιακών Ασφαλίσεων. Δίδαξε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς σας Ειδικός Επιστήμονας για δύο με τρία χρόνια. Το 1992 επανήλθε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς σαν αναπληρωτής καθηγητής και το 1998 εξελέγη καθηγητής για το γνωστικό αντικείμενο των θαλάσσιων και παράκτιων βιομηχανιών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στη διοίκηση και οργάνωση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, στη ναυτιλιακή πολιτική, στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση, στην ακτοπλοΐα και στην οικονομική των ναυπηγείων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα περιοδικά και από το 1991 έχει εκδώσει 7 συνολικά βιβλία και τέσσερεις μονογραφίες. Βιβλία: 1. Management ναυτιλιακών επιχειρήσεων 1993, 2. Διοίκηση και οργάνωση ναυτιλιακών επιχειρήσεων 1994, 3. Διοίκηση παράκτιων και θαλάσσιων βιομηχανιών 1997, 4. Management ναυτιλιακών επιχειρήσεων 1996 2η εκδ. κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευάγγελος Α. Σαμπράκος

Ευάγγελος Α. Σαμπράκος (Συγγραφέας)

Ο Ευάγγελος Σαμπράκος είναι αναπλ. καθηγητής οικονομικής των μεταφορών στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι διπλωματούχος μηχανικός του ΑΠΘ (1980) με μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.A.) στην οικονομική των μεταφορών (1981) από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Lyon II. Το 1984 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην οικονομική των μεταφορών από τα Πανεπιστήμια Lyon II και Ecole Nationale des Travaux Publics de l΄ Etat. Από το 1982 έως το 1985 υπήρξε ερευνητής στο Laboratoire d΄ Economie des Transports του Πανεπιστημίου Lyon II. Εργάστηκε ως υπεύθυνος μελετών στους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους (1984-1985) και ως ειδικός επιστήμων σε θέματα μεταφορών στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1987-1992). Από το 1992 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.Επίσης έχει διδάξει οικονομική των μεταφορών στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση πολλών μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων, έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Βιβλία και μονογραφίες: 1. "Charbon et Navigation Fluviale en France" Πανεπιστήμιο Λυών 2, σειρά Etudes et Recherches, Μονογραφία, Λυών Γαλλίας, Ιούνιος 1985, σελ. 184. 2. "Οικονομικές επιπτώσεις από την κυκλοφορία και στάθμευση στον Πειραιά και στο λιμάνι του", Επιμέλεια πρακτικών 1ης Επιστημονικής Ημερίδας Οικονομικής των Μεταφορών, Παν/μιο Πειραιώς, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, Μάιος 1994, σελ. 231. κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
428
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.894 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση