Υγιεινά ναι, άνοστα όχι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υγιεινά ναι, άνοστα όχι

Συνταγές για απελπισμένους καλοφαγάδες

Μαίρη Τσαρτσάρα - Κωνσταντινίδου

11.22€ -26% 8.30€

Είστε τιμωρημένοι για λόγους υγείας. Η οικογένειά σας σας απαγορεύει διά ροπάλου την είσοδο στην κουζίνα. Κάθε άγγιγμα του χεριού σας στο ψυγείο θέτει σε λειτουργία έναν εφιαλτικό συναγερμό. Βλέπετε λαχταριστά φαγητά να παρελαύνουν από το τραπέζι και να σας κλείνουν κοροϊδευτικά το μάτι. Κάθε προσπάθεια αντίστασης είναι άκαρπη. Οι λύσεις που έχετε: Δολοφονείτε όλους όσοι σας θέτουν περιορισμούς στο φαγητό. Μήπως πιστεύετε ότι τα γεύματα των φυλακών είναι καλύτερα;
λέβετε το φαγητό των γειτόνων. Στη δική σας περίπτωση, ισχύει ακριβώς το «έκλεψε για ένα κομμάτι ψωμί».
Πιάνετε δουλειά ως σερβιτόρος στο εστιατόριο της γειτονιάς σας. Έχετε δει πολλά μελό στη ζωή σας, γι` αυτό και δεν σας πειράζει ο ρόλος του φτωχού μεροκαματιάρη που «έτρωγε από τα αποφάγια». Αγοράζετε το «Υγιεινά ναι, Άνοστα όχι» και ξαναβρίσκετε την καλή σας διάθεση.
Κάποια πράγματα στη ζωή αξίζει να τα παίρνεις ελαφρά!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαίρη Τσαρτσάρα - Κωνσταντινίδου

Μαίρη Τσαρτσάρα - Κωνσταντινίδου (Συγγραφέας)

Η Μαίρη Τσαρτσάρα - Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καβάλα. Μετά τις βασικές της σπουδές στην Καβάλα, εισάγεται στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλωρίνης, όπου σπουδάζει νηπιαγωγός. Διορίζεται αμέσως στη δημόσια εκπαίδευση και υπηρετεί τόσο σε χωριά του νομού Καβάλας στην αρχή, όσο και σε σχολεία της πόλης της Καβάλας αργότερα. Αγαπάει με πάθος το παιδί της προσχολικής ηλικίας και προσφέρει απλόχερα τις παιδαγωγικές και ψυχολογικές της γνώσεις για την σωστή οργάνωση και ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Δεν αρκείται όμως μόνο σ΄ αυτό. Παράλληλα με τη δουλειά της, τις ελεύθερες ώρες της ασχολείται με τη μαγειρική και τη ζωγραφική. Είναι δύο αγάπες της που έχουν σαν αφετηρία την παιδική της ηλικία. Δημιουργεί συνεχώς συνταγές και ζωγραφίζει αδιάκοπα. Έχει ζωγραφίσει πάνω από 400 πίνακες με θέματα από την ελληνική ύπαιθρο, τους οποίους πολύ σύντομα πρόκειται να εκθέσει σε ειδικό χώρο. Παραιτείται από την εκπαίδευση με 24 χρόνια υπηρεσίας, για ν΄ ασχοληθεί συστηματικά πλέον με τη μαγειρική, έχοντας σαν στόχο να γράψει κάποιο σχετικό βιβλίο. Ήδη έχει συγκεντρώσει πάνω από 2000 συνταγές, οι περισσότερες δικές της, αλλά και πολλές παραδοσιακές συνταγές που συνέλεξε στα ταξίδια της από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ξαφνικά όμως και εντελώς συμπτωματικά βρίσκεται ν΄ ασχολείται με την υγιεινή μαγειρική και γοητεύεται κυριολεκτικά από αυτήν. Μεταφέρει τις γνώμες των ειδικών πάνω σε θέματα υγιεινής διατροφής στις συνταγές της, όπου κύριο μέλημά της είναι να συνδυάσει το νόστιμο με το υγιεινό. Έχει τόσο ενδιαφέρον η μαγειρική αυτή και είναι τόσο θαυμαστά τα αποτελέσματά της, ώστε αποφασίζει να συγκεντρώσει τη δουλειά της σε ένα βιβλίο, για το οποίο δούλεψε τρία χρόνια με πολλή αγάπη και ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Τσαρτσάρα, τέως σχολικό σύμβουλο, και έχουν μια κόρη την Ειρήνη, που είναι ψυχολόγος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
155
Διαστάσεις:
25x17
Βάρος:
0.351 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση