Τομ Σόγιερ
zoom in
7.64€ -26% 5.65€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600420401

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Κέδρος

Ο Τομ Σόγιερ μπλέκεται συνέχεια σε απίστευτες περιπέτειες. Γιατί δίνει στο γάτο του παυσίπονο; Τι κάνει όταν η αγαπημένη του Μπέκι κινδυνεύει να τιμωρηθεί; Πώς θα βρεθούν οι δυό τους κλεισμένοι σε μια σπηλιά; Θα βρουν την έξοδο; Θα τα καταφέρει τελικά ο Τομ να πάρει το θησαυρό που ανακάλυψε τυχαία;

Mark Twain

Mark Twain (Συγγραφέας)

Ο Σάμιουελ Λόνγκχορν Κλέμενς, που έγινε γνωστός σ΄ όλο τον κόσμο ως Μαρκ Τουαίην, γεννήθηκε το 1835 και μεγάλωσε στο παραποτάμιο λιμάνι Χάνιμπαλ, στο Μιζούρι. Σε ηλικία δώδεκα χρόνων εγκατέλειψε το σχολείο ψάχοντας για δουλειά. Εργάστηκε ως καπετάνιος σε ατμόπλοιο, τυπογράφος, στρατιώτης, χρυσοθήρας, εργάτης ορυχείων και ανταποκριτής στις Δυτικές Πολιτείες. Οι εμπειρίες του τον πλούτισαν με μια βαθιά γνώση των ανθρώπων, καθώς και με την ικανότητα να χειρίζεται τις διαλέκτους τους και να κατανοεί τα έθιμά τους. Με το βιβλίο του "Ο περίφημος βάτραχος της Καλαβέρας" (1865) κέρδισε το ενδιαφέρον των συμπολιτών του και με το "Οι Αφελείς Ταξιδεύουν" ενίσχυσε τη φήμη του. Αλλά μόνο με το μυθιστόρημά του "Η Ζωή στο Μισισιπή" που έγραψε το 1883, και με τις "Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν" το 1884, αναγνωρίστηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Αμερικής. Προς το τέλος της ζωής του, κυνηγημένος από προσωπικές δυσκολίες και οικονομικά προβλήματα, ο Τουέιν έχασε την αισιοδοξία του, με αποτέλεσμα μόνο οι ιστορίες "Ο άνθρωπος που διέφθειρε τον Χάντλμπουργκ" και "Ο μυστηριώδης ξένος" (που εκδόθηκε μετά το θάνατό του, το 1916) να είναι αντάξιες του μεγάλου ταλέντου του.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Λάλου

Αγγελική Λάλου (Διασκευαστής)

Η Αγγελική Λάλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την επιμέλεια κειμένων, αλλά και τη συγγραφή άρθρων ως κειμενογράφος και δημοσιογράφος στον περιοδικό τύπο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας "Εν Κύκλω", με τα μέλη της οποίας, μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε στην επιμέλεια-μετάφραση βιβλίων. Γράφει, επίσης, τακτικά στη στήλη "Κλασική βιβλιοθήκη" στο περιοδικό Ιστορικά Θέματα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται πολύ με την παιδική λογοτεχνία, είτε ως υπεύθυνη παιδικών εκδηλώσεων, είτε χάρη στη στήλη της "Με ένα βιβλίο μεγαλώνω" στην ιστοσελίδα www.childit.gr. Άρθρα της για την παιδική λογοτεχνία έχουν δημοσιευτεί και αλλού, όπως στο περιοδικό Bookstand. Έχουν εκδοθεί τέσσερις διασκευές της κλασικών παραμυθιών (Χάιντι, Τομ Σόγερ, Χοκ Φιν, Η Μαύρη Καλλονή), ενώ της αρέσει να γράφει ποίηση και παραμύθια. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό-εφηβικό μυθιστόρημα, το Τελευταίο θρανίο. Βέβαια, πάνω απ΄ όλα είναι μια τρελομαμά, που χαίρεται να μεγαλώνει μαζί με τον γιο της!

Αλέξανδρος Γιάρνελλ (Εικονογράφος)


Γιώργος Σγουρός

Γιώργος Σγουρός (Εικονογράφος)

Ο Γιώργος Σγουρός γεννήθηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 1973. Είναι πτυχιούχος στο Τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και εργάστηκε ως σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων για την Artoon, την Big Bang Toons και την Time Lapse Pictures στην παραγωγή ταινιών και σποτ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει εικονογραφήσει παιδικά παραμύθια και εκπαιδευτικά βιβλία.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
36
Διαστάσεις:
23x24
Βάρος:
0.29 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση