Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παραδόσεις οικογενειακού δικαίου

Παραδόσεις οικογενειακού δικαίου
Μετά τον πρώτο τόμο των παραδόσεων, που είχε ως αντικείμενο το δίκαιο του γάμου και αφού επακολούθησαν οι μεταρρυθμίσεις με τον Ν. 2447/1996, ο τόμος ΙΙ έχει ως αντικείμενο το δίκαιο της συγγενείας και ο τόμος ΙΙΙ το δίκαιο θεσμών προστασίας. Ειδικώτερα, στον τόμο ΙΙ περιέχονται τα κεφάλαια: 1) περί ιδρύσεως της συγγενείας λόγω βιολογικής καταγωγής όπου οι αναπτύξεις οι σχετικές με τα παιδιά, που κατάγονται από γάμο, και τα παιδιά που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους, 2) περί υιοθεσίας, ως θεσμού δημιουργίας συγγενείας, χωρίς να υπάρχει βιολογική καταγωγή, 3) περί σχέσεων γονέων και τέκνων, όπου αναπτύξεις σχετικά με τα δικαιώματα και καταστάσεις που δημιουργούνται εξαιτίας κυρίως της γονικής σχέσεως, 4) περί της υποχρεώσεως διατροφής και 5) περί γονικής μερίμνης, ως της σημαντικωτέρας σχέσεως, που δημιουργείται στο πλαίσιο της ευρυτέρας γονικής σχέσεως. Στον τόμο ΙΙΙ περιέχονται τα κεφάλαια: 1) περί επιτροπείας ανηλίκων, 2) περί αναδοχής ανηλίκων, 3) περί δικαστικής συμπαραστάσεως και 4) περί της υποχρεώσεως διατροφής και 5) περί γονικής μερίμνης, ως της σημαντικωτέρας σχέσεως, που δημιουργείται στο πλαίσιο της ευρυτέρας γονικής σχέσεως. Στον τόμο ΙΙΙ περιέχονται τα κεφάλαια: 1) περί επιτροπείας ανηλίκων, 2) περί αναδοχής ανηλίκων, 3) περί δικαστικής συμπαραστάσεως και 4) περί δικαστικής επιμελείας ξένων υποθέσεων.
Εκτός των θεμάτων ισχύοντος ουσιαστικού δικαίου παρέχονται πληροφορίες από την ιστορία των θεσμών και παρατίθενται συναφείς δικονομικές ρυθμίσεις.
Το έργο κατατάσσεται μεταξύ ενός συστηματικού εγχειριδίου οικογενειακού δικαίου και καθαρώς πανεπιστημιακών παραδόσεων. Έτσι μπορεί να είναι χρήσιμο και για την πανεπιστημιακή διδασκαλία, αλλά και για τη νομική πράξη.

24χ17 εκ., 819 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 346.015 (Οικογενειακό δίκαιο )
ISBN: 978-960-15-0602-9
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0602-0
Βάρος: 1.691 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
63.19
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

60.03
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.