Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διεθνής αδικοπραξία ως πηγή της διεθνούς κρατικής ευθύνης και οι συνέπειες από την τέλεσή της

Η διεθνής αδικοπραξία ως πηγή της διεθνούς κρατικής ευθύνης και οι συνέπειες από την τέλεσή της
Η μελέτη αυτή παρουσιάζει τη λειτουργία και το περιεχόμενο της διεθνούς Κρατικής ευθύνης ως ειδικό μέρος στο όλο σύστημα των νομικών Κανόνων του διεθνούς δικαίου.
Η παραβίαση των διεθνών κανόνων με την τέλεση διεθνών αδικοπραξιών από τη συμπεριφορά των κρατών επηρεάζει απαξιωτικά τις καθημερινές διακρατικές σχέσεις και συνεπάγεται τη διεθνή κρατική ευθύνη. Η νομική σχέση που προκύπτει μεταξύ αδικούντων και αδικουμένων κρατών, με αφορμή τη διεθνή κρατική ευθύνη εξετάζεται διαχρονικά μέχρι σήμερα με βάση το διεθνές εθιμικό και συμβατικό δίκαιο, τη διεθνή νομολογία και τις σχετικές θεωρητικές απόψεις και θέσεις. Ιδιαίτερα αναλύονται η φύση και το περιεχόμενο αυτής της νομικής σχέσης με κύρια αναφορά στις συνέπειες από την εφαρμογή και στην εφαρμογή της διεθνούς κρατικής ευθύνης, όπως προκύπτουν από το γενικό και ειδικό διεθνές δίκαιο.
Σʼ αυτήν τη διαδικασία εντάσσεται η παρουσίαση των τάσεων και των προοπτικών που ανάγονται από τις σύγχρονες εξελίξεις των αναγκών συμβίωσης της διακρατικής κοινωνίας και καταγράφονται οι αντίστοιχες προβλέψεις και ρυθμίσεις που περιέχονται στο νομικό σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών, στο περιεχόμενο ειδικών πολυμερών συμφωνιών, στην καθιέρωση κανόνων αναγκαστικού διεθνούς δικαίου.
Η προσπάθεια εξέτασης των προβλημάτων αυτών που ανήκουν στον πυρήνα της εξομάλυνσης των διακρατικών σχέσεων, στο μέτρο που η διεθνής κρατική ευθύνη την καθορίζει, συμπληρώνεται από μια συστηματική συγκριτική προσέγγιση στις αντίστοιχες διεργασίες που επιτελούνται από την Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την κωδικοποίηση των κανόνων της διεθνούς κρατικής ευθύνης, κατά την τελευταία τριακονταπενταετία. Το εν λόγω εγχείρημα της κωδικοποίησης καθιστά το παρόν πόνημα επίκαιρο και ιδιαίτερα χρήσιμο και ωφέλιμο για τους ενασχολούμενους με τα σύγχρονα θέματα του διεθνούς δικαίου.


Σημείωση: Πρόλογος: Κωνσταντίνου Οικονομίδη.

24χ17 εκ., 510 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 341 (Διεθνές δίκαιο )
ISBN: 978-960-15-0494-0
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0494-Χ
Βάρος: 1.061 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
44.86
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

42.62
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.