Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νομισματική θεωρία και πολιτική
Συγγραφέας:   Bennett T. McCallum


Offer
Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να παρουσιάσει τη νομισματική οικονομική με τρόπο συστηματικό αλλά όχι τεχνικό, που να αναπαριστά ωστόσο με ακρίβεια τις σημαντικές ερευνητικές εξελίξεις των τελευταίων 20 χρόνων. Έργο καθόλου εύκολο, καθώς η πρόσφατη έρευνα έχει τονίσει τις δυναμικές και στοχαστικές πλευρές της οικονομικής συμπεριφοράς - πλευρές που έχουν δυσκολίες ως προς την ανάλυση. Η στρατηγική που ακολουθεί ο συγγραφέας είναι να ξεκινά με απλά υποδείγματα, να εισάγει πολυπλοκότητες μόνον όταν είναι απαραίτητο, να εστιάζει επιλεκτικά σε θέματα ουσιαστικής σημασίας και να συνδέει τη συζήτηση σε κάθε σημείο με τα προηγούμενα.
Μ΄ αυτό τον τρόπο πραγματεύεται μια πληθώρα θεμάτων που συνήθως δεν περιλαμβάνονται σε αναλύσεις εγχειριδίων. Το βιβλίο ιδιαίτερα πρωτοτυπεί ως προς την έμφαση που δίνει στον έντονο πληθωρισμό, στους νομισματικούς κανόνες (περιλαμβανομένου του κανόνα του περιεκτικού χρήματος) και ως προς τις ρεαλιστικές περιγραφές του τρόπου λειτουργίας των κεντρικών τραπεζών. Από την άλλη μεριά, δεν περιλαμβάνει πολλές θεσμικές λεπτομέρειες ούτε πολύ υλικό για τα χρηματοοικονομικά.
Επειδή εστιάζει σε θέματα πρόσφατων ερευνών αλλά συγχρόνως επιδιώκει την αναλυτική απλότητα, το βιβλίο είναι κατάλληλο για εγχειρίδιο σε διάφορα επίπεδα σπουδών. Προηγούμενες εκδόσεις έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε προπτυχιακά μαθήματα και MBA, αν και αρκετό από το υλικό θα ήταν χρήσιμο και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές των οικονομικών.

24χ17 εκ., 402 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 338.9 (Οικονομική πολιτική)
Άλλα πρόσωπα: Θέμις Μίνογλου (Επιμελητής) , Μαριάννα Πασχάλη (Μεταφραστής) , Γρηγόρης Σταματίου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-218-247-5
ISBN (10ψήφιο): 960-218-247-4
Βάρος: 0.674 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Bennett T. McCallum γεννήθηκε το 1935 και είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Carnegie-Mellon όπου διδάσκει Μακροοικονομική θεωρία και Νομισματικά. Έχει γράψει πολλά επιστημονικά άρθρα σε θέματα μακροοικονομικών διακυμάνσεων, νομισματικής θεωρίας και πολιτικής, και επιπτώσεων στην οικονομία εναλλακτικών εθνικών και διεθνικών νομισματικών ρυθμίσεων. Συμμετέχει στην επιτροπή κριτών των περιοδικών Journal of Monetary Economics, Journal οf Money, Credit αnd Banking, Economics Letters και International Journal οf Finance αnd Economics. Είναι συνεκδότης του περιοδικού Carnegie-Rochester Conference Series on Public Policy από το 1995 και σύμβουλος έρευνας στη Federal Reverse Bank of Richmond από το 1981. Έχει στο ενεργητικό του πολλές επιστημονικές διακρίσεις.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.