Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νόμιμη και παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών
(Υπό το πρίσμα του διεθνούς, κοινοτικού και ελληνικού δικαίου)

Νόμιμη και παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών
Το βιβλίο αποτελεί το προϊόν έρευνας-μελέτης που ανατέθηκε στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το βιβλίο προλογίζουν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δικαστής στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Καθηγητής Βασίλειος Σκουρής.
Ο πλούτος της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και η ιδιότητα της Ελλάδας ως χώρας "εξαγωγής" πολιτιστικών αγαθών, καθιστούν αυτονόητα σημαντική τη μελέτη του νομικού πλαισίου της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτιστικών αγαθών και της επιστροφής ή απόδοσής τους στο κράτος προέλευσης σε περίπτωση παράνομης διακίνησης.
Αν και η προσέγγιση του βιβλίου είναι κατʼ αρχήν νομική, οι ευρύτερες ιστορικές και πολιτισμικές αναφορές χρησιμεύουν στην ολοκληρωμένη θεώρηση των προβλημάτων. Εκτός από τη συστηματοποίηση των σχετικών διατάξεων του δημοσίου διεθνούς δικαίου και του κοινοτικού δικαίου, εξετάζονται και αξιολογούνται οι ρυθμίσεις του ελληνικού δικαίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η συμβατότητά τους με τις διεθνείς, αλλά κυρίως τις κοινοτικές διατάξεις εν όψει της ψήφισης του νέου νόμου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Σημείωση: Πρόλογος: Ε. Β. Βενιζέλος

24χ17 εκ., 251 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 341.4 (Διεθνές δίκαιο - Ευρωπαϊκή Ένωση )
Άλλα πρόσωπα: Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (Φορέας)
ISBN: 978-960-15-0583-1
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0583-0
Βάρος: 0.532 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
23.92
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.