Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εμπράγματο δίκαιο
(Γενικές αρχές, πράγματα, νομή)
Συγγραφέας:   Ιωάννης Σ. Σπυριδάκης


Εμπράγματο δίκαιο
Οι κανόνες του Εμπράγματου Δικαίου του Αστικού Κώδικα διατυπώθηκαν με βάση το προϊσχύον δίκαιο και τους αλλοδαπούς Κώδικες που αποτέλεσαν πρότυπο για τον Αστικό Κώδικα. Κατά το διαρρεύσαν διάστημα θεωρία και νομολογία διαμόρφωσαν το ζωντανό Εμπράγματο Δίκαιο της Χώρας μας, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και απαλλαγμένο από αλλοδαπές επιδράσεις, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει λόγος για καθαρά Ελληνικό Εμπράγματο Δίκαιο.
Το Ελληνικό αυτό Εμπράγματο Δίκαιο ερευνάται στο παρόν έργο, ο πρώτος τόμος του οποίου τίθεται στη διάθεση των Ελλήνων νομικών.
Στόχος του γράφοντος είναι η έρευνα του Εμπράγματου Δικαίου με βάση την αξιολογική στάθμηση των συμφερόντων και η παρουσίαση ενός δυναμικού συστήματος που θα ικανοποιεί -στο μέτρο του δυνατού- τις ανάγκες του θεωρητικού ερευνητή, του πρακτικού ερμηνευτή και του φοιτητή. Και η προσπάθεια αυτή συνοδεύεται από την ελπίδα, ότι ο στόχος αυτός (μπορεί να) έχει επιτευχθεί. Είθε ο αναγνώστης να διαπιστώσει, τουλάχιστον με την επιείκεια που τον διακρίνει, πως η ελπίδα αυτή δεν έμεινε μόνο ελπίδα.
Η δομή του έργου ακολουθεί τη δομή του Εγχειριδίου Εμπράγματου Δικαίου, το οποίο - ανατυπούμενο - κυκλοφορεί από το έτος 1983. Οι παραπομπές στη βιβλιογραφία και τη νομολογία είναι περιορισμένες, ώστε να μην επιβαρυνθεί η έκταση του έργου, συγχρόνως όμως είναι επαρκείς για την πλήρη ενημέρωση του αναγνώστη. Με το εκτενές αλφαβητικό ευρετήριο και το ευρετήριο νόμων το έργο καθίσταται περισσότερο εύχρηστο.

24χ17 εκ., 419 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 340.56 (Αστικό δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Μ. Ι. Σπυριδάκης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-15-0511-4
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0511-3
Βάρος: 0.875 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
35.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.11
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.