Οι μάγισσες της Σμύρνης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι μάγισσες της Σμύρνης

Εξιστόρηση

Μάρα Μεϊμαρίδη

16.96€ -26% 12.55€

Σμύρνη στα 1887. Η Κατίνα είναι μια έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Στους φτωχομαχαλάδες όπου ζει γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα, που τη μυεί στη μαγεία. Κανένα εμπόδιο δε σταματά πλέον μια μάγισσα, κι η Κατίνα βάζει μπρος να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά αποδεικνύονται αλάνθαστα... Καταφέρνει να πάρει τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον έναν πλουσιότερο από τον άλλον.
Ανεβαίνοντας όλο και πιο ψηλά στο ράγκο (κοινωνική τάξη), η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να διαφεντέψει και την ίδια τη Σμύρνη. Οι γραφές της, τα ξόρκια και τα μαγικά βρέθηκαν σ΄ ένα σκονισμένο μπαουλάκι, εκατό χρόνια μετά, στο σπίτι της Αίγινας.

Μάρα Μεϊμαρίδη

Μάρα Μεϊμαρίδη (Συγγραφέας)

Η Μάρα Μεϊμαρίδη είναι ανθρωπολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστέλλα και σαν πρώτο Πανεπιστήμιο τελείωσε τη Φιλοσοφική Αθηνών. Ως φοιτήτρια πήρε μέρος σε αρχαιολογικές ανασκαφές σε μυκηναϊκά νεκροταφεία. Παράλληλα αποφοίτησε από τη Σχολή Ξεναγών του ΕΟΤ. Συγχρόνως με τις μεταπτυχιακές της σπουδές Αρχαιολογίας (Sorbonne I) στο Παρίσι, ξεκίνησε νέα κατεύθυνση βασικών σπουδών, στρεφόμενη προς τη βιολογία, ιατρική ανθρωπολογία (Jussieu-Ecole de Medicine de St. Peres), απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πήρε μέρος σε ανασκαφές στα Άβδηρα, μελετώντας το σκελετικό υλικό. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην έρευνα για την Υγεία του Παιδιού στι Ι.Υ.Π.-Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία - Τομέας Κοινωνικής Παιδιατρικής, πάνω σε θέματα φυσιολογίας και αυξολογίας. ήταν κύρια ερευνήτρια της έρευνας "Εθνικά Πρότυπα Ανάπτυξης Ελληνοπαίδων" που χρησιμοποιείται σήμερα σε όλα τα βιβλιάρια Υγείας των παιδιών και έκανε τη διατριβή της με θέμα "Αυξολογικά χαρακτηριστικά Ελληνοπαίδων. Ακτινοδιαγνωστική μελέτη" στο Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πολλές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε αντίστοιχα ιατρικά περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια δημοσιογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο σε θέματα κυρίως διατροφής, και συγχρόνως φοιτά σε νέο κύκλο σπουδών Αστροφυσικής και Κοσμολογίας (UMD American University). "Οι Μάγισσες της Σμύρνης" είναι το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
558
Διαστάσεις:
22χ13
Βάρος:
0.812 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Ένα πραγματικά καταπληκτικό βιβλίο. Προσπερνώ τα…

★ ★ ★ ★

Ένα πραγματικά καταπληκτικό βιβλίο. Προσπερνώ τα περί μαγείας που του έδωσαν όλη αυτήν τη διαφήμιση και ξεφύγαν τελείως από την ουσία του βιβλίου. Είναι ένα μυθιστόρημα με αυθεντική σμυρνέικη διάλεκτο, με απίστευτες λεπτομέρειες ζωής, σκέψης και περιπετειών. Ρούφηξα κάθε σελίδα και παρακάλαγα να είχα ζήσει κι εγώ εκεί τότε. Ένας ελληνισμός τρισδιάστατος, κοινές αλήθειες ("όλος ο κόσμος με την καταστροφή ανακάλυψαν τη Σμύρνη"), ελληνοτουρκικές λέξεις. Πραγματικά απίστευτο. Σορυ αλλά το κρατάω για να το ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή. Είναι από τα αγαπημένα μου. Πάνος Τουρλής

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 03/08/2011)