Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νομικές και κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις της μετανάστευσης στην Ελλάδα

Offer
Στη δεκαετία του 1990, αναπτύχθηκε ένα έντονο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα, το οποίο συνδέεται κυρίως με την αλλαγή καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς και με τις μετακινήσεις προσφύγων και ατόμων χωρίς επαρκείς πόρους συντήρησης από χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Ο αριθμός των μεταναστών (νόμιμων και μη) υπολογίζεται περίπου στο 6-7% του πληθυσμού της Ελλάδας.
Η ανάδειξη των κύριων πορισμάτων που προκύπτουν από τη διερεύνηση των ειδικών θεματικών πολιτικών για τη ρύθμιση του μεταναστευτικού φαινομένου στην Ελλάδα αποτελεί το κύριο αντικείμενο της ανά χείρας έκδοσης. Πρόκειται για μία έκδοση που αξιοποιεί επεξεργασμένες εισηγήσεις του Συνεδρίου που διοργανώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 στην Αθήνα από την Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών "Νόστος", το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Πρόνοιας και το Πανεπιστήμιο του Dundee με θέμα "Μετανάστευση στην Ελλάδα: Κοινωνικός αποκλεισμός, ξενοφοβία και πολιτικές ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας και κοινωνία". Το Συνέδριο επικεντρώθηκε κυρίως σε ζητήματα άμεσου πρακτικού ενδιαφέροντος για την αξιολόγηση της μεταναστευτικής πολιτικής, τα οποία διαρθρώθηκαν από μεθοδολογική άποψη σε τρεις κύριες ενότητες: θεσμικές παρεμβάσεις και δικαιώματα των μεταναστών, διαστάσεις οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού των μεταναστών, μετανάστευση-εξωτερική πολιτική και δημόσια ασφάλεια.


Σημείωση: Εισηγητές: Αμίτσης, Γ. - Λαζαρίδη, Γ. - Κατρούγκαλος, Γ. - Καβουνίδη, Τζ. - Βέικου, Μ. κ.ά.

21χ14 εκ., 302 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 304.82 (Μετανάστευση)
Άλλα πρόσωπα: Γαβριήλ Ν. Αμίτσης (Επιμελητής) , Γαβριέλλα Λαζαρίδη (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-1528-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1528-6
Βάρος: 0.459 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
17.04
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.