Επίτομη θεολογία της Παλαιάς Διαθήκης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Επίτομη θεολογία της Παλαιάς Διαθήκης

Walther Zimmerli

17.00€ -10% 15.30€

Η μετάφραση στα ελληνικά της «Επίτομης Θεολογίας της Παλιάς Διαθήκης» του διαπρεπούς παλαιοδιαθηκολόγου, καθηγητή για πολλά χρόνια στη Ζυρίχη (1935-1951) και στη Γοτίγγη (1951-1981), Βάλτερ Τσίμερλι, εμπλουτίζει προφανώς την ελληνική θεολογική βιβλιογραφία με ένα αξιόλογο και κατατοπιστικό έργο.
Συνοπτικό, απαιτεί προσεκτική μελέτη με ταυτόχρονη χρήση του κειμένου της Παλαιάς Διαθήκης, όπως συνιστά ο ίδιος ο συγγραφέας στον πρόλογό του.
Συγχρονισμένο, παρουσιάζει τους καρπούς της νεότερης έρευνας με κριτικό τρόπο, δίνοντας στον αναγνώστη αφορμή για περαιτέρω εμβάθυνση στα προβλήματα που αναφύονται.
Συστηματικό, βοηθά τον άπειρο να συστηματοποιήσει τις σκόρπιες γνώσεις του και τον ειδήμονα να σκεφτεί δημιουργικά για το μίτο που μπορεί να τον οδηγήσει στην καρδιά της παλαιοδιαθηκικής σκέψης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βασίλης Π. Στογιάννος (Μεταφραστής)


Walther Zimmerli

Walther Zimmerli (Συγγραφέας)

Ο Βάλτερ Τσίμμερλι γεννήθηκε το 1907 στο Schiers της Ελβετίας και πέθανε το 1983 στο Oberdiessbach της Βέρνης. Από το 1925 μέχρι το 1929 σπούδασε θεολογία και αρχαίες ανατολικές γλώσσες στη Ζυρίχη, το Βερολίνο και το Γκαίτιγκεν, όπου το 1932 πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα. Δίδαξε κατά κύριο λόγο στα Πανεπιστήμια της Ζυρίχης και του Γκαίτιγκεν, και χρημάτισε επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Humboldt του Βερολίνου και Γέηλ. Το ερευνητικό ενδιαφέρον του το απορρόφησαν περισσότερο οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και κυρίως ο Ιεζεκιήλ, για τον οποίο έχει γράψει και αναλυτικό υπόμνημα. Εκτός από την Επίτομη Θεολογία της Παλαιάς Διαθήκης ο Τσίμερλι εξέδωσε το βιβλίο Die Weltlichkeit des Alten Testaments (1971), στο οποίο πραγματεύεται το ζήτημα της ένταξης της Παλαιάς Διαθήκης στην κανονική γραμματεία της Εκκλησίας του Χριστού, συμπεραίνοντας εντέλει ότι μια εσωτερική γραμμή συνδέει την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
320
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.673 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση