Κωνσταντινούπολη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κωνσταντινούπολη

Από τον χριστιανισμό στο ισλάμ

John Freely

  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789608202276

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2001

  • Εκδότης

    Περίπλους

Μια αφήγηση, σαν μυθιστόρημα, της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, με έμφαση στην πολύχρωμη και ολοζώντανη καθημερινότητά της. Ένα παρελθόν που ξετυλίγεται καθώς ο αναγνώστης βαδίζει στους πανάρχαιους δρόμους της. Από την αρχαιότητα στο Βυζάντιο και από το Ισλάμ μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Η Κωνσταντινούπολη, η μόνη πόλη στον κόσμο που είναι χτισμένη σε δύο ηπείρους, στην Ευρώπη και την Ασία, διανύοντας πια τον εικοστό έβδομο αιώνα της πολυτάραχης ζωής της, έχει αντέξει αμέτρητες πολιορκίες, λεηλασίες, εμφύλιους πολέμους, εξεγέρσεις, λοιμούς, πυρκαγιές, σεισμούς και, τώρα τελευταία, την λαίλαπα της άναρχης δόμησης ως αποτέλεσμα της σύγχρονης πληθυσμιακής έκρηξης. Ωστόσο, παρά τις διαδοχικές αλλαγές ονόματος, γλώσσας, θρησκείας και πολιτικού καθεστώτος, κατόρθωνε πάντα να κρατά την ταυτότητα και τη μοναδικότητά της, λες και κρύβει μέσα της μια αθάνατη ψυχή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Έλλη Έμκε

Έλλη Έμκε (Μεταφραστής)

Η Έλλη Έμκε γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε νομικά, έμαθε αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, τη μετάφραση και τη συγγραφή βιβλίων, ταξίδεψε αρκετά, κι αγάπησε πολύ τον αθλητισμό και την αρχαία Ελλάδα.


John Freely

John Freely (Συγγραφέας)

O John Freely γεννήθηκε το 1926 στη Νέα Υόρκη. Το 1960 τελείωσε το διδακτορικό του στη φυσική στο New York University και στη συνέχεια έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στην Ιστορία των Επιστημών στην Οξφόρδη. Πρωτοπήγε στην Κωνσταντινούπολη το 1960 για να διδάξει φυσική στο Robert College, που πλέον ονομάζεται University of Bosporus. Επέστρεψε εκεί το 1993, αφού εργάστηκε στη Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Λονδίνο, Αθήνα και Βενετία. Έχει εκδώσει πάνω από τριάντα βιβλία.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
437
Διαστάσεις:
24x15
Βάρος:
0.805 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση