Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτική επικοινωνία
(Διακινδύνευση, δημοσιότητα, διαδίκτυο)
Συγγραφέας:   Νίκος Δεμερτζής


Offer
Με την κυριαρχία της τηλεόρασης επέρχεται ένας ιδιότυπος συνδυασμός υπερτροφικής κοινωνικότητας και ηθικής αμετροέπειας, που καταλήγει σε εκχυδαϊσμό της πολιτικής και του πολιτικού λόγου. Η περίπου πανταχόθεν διεκδικούμενη "διαφάνεια", το "δικαίωμα του κοινού να ξέρει την αλήθεια" για τη ζωή των πολιτικών αλλοιώνει την έννοια του δημοσίου συμφέροντος. Το μεν "δημόσιο" γίνεται προέκταση του ιδωτικού, το δε "συμφέρον" συρρικνώνεται στην ανάγκη της απλής περιέργειας. Στην κοινωνία του θεάματος αυτό που κυρίως έλκει, είναι το προσωπικό ήθος των πολιτικών και η ακεραιότητά τους και λιγότερο η ποιότητα του δημοσίου ήθους· ενδιαφέρει λιγότερο η ηθική του κόσμου της πολιτικής και περισσότερο το ήθος του πολιτικού κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική επικοινωνία ως κλάδος μπορεί να λειτουργήσει απολογητικά και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την απαξίωση της πολιτικής. Μπορεί όμως να λειτουργήσει και κριτικά, έτσι ώστε με αναστοχαστικό τρόπο να ανακτήσει η πολιτική μέρος της χαμένης και συνάμα ξεχασμένης της ουσίας: το διλημματικό και δημόσιο χαρακτήρα της.

21χ14 εκ., 536 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνία, Πολιτική και Μέσα Επικοινωνίας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.014 (Πολιτική επικοινωνία)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Δεμερτζής (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-1538-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1538-3
Βάρος: 0.803 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
29.82
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νίκος Δεμερτζής διδάσκει Πολιτική Επικοινωνία και Πολιτική Κοινωνιολογία στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία: Κουλτούρα, Νεωτερικότητα, Πολιτική Κουλτούρα (1989), Τοπική Δημοσιότητα και Επαρχιακός Τύπος στην Ελλάδα (1996), Ο Λόγος του Εθνικισμού. Αμφίσημο σημασιολογικό πεδίο και σύγχρονες τάσεις (1997). Σε συνεργασία με τον Θάνο Λίποβατς έχει δημοσιεύσει το Δοκίμιο για την Ιδεολογία. Ένας διάλογος της κοινωνικής θεωρίας για την ψυχανάλυση (1994) και με τον Αντώνη Αρμενάκη το βιβλίο Το Κοινοβούλιο στον Τύπο και την Τηλεόραση (1999). Επίσης επιμελήθηκε το συλλογικό έργο Η Ελληνική Πολιτική Κουλτούρα Σήμερα (1994). Με τον Αντώνη Σκαμνάκη εξέδωσε το συλλογικό τόμο Περιφερειακά ΜΜΕ στην Ευρώπη (2η έκδοση 2000). Επιπλέον έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Τύπο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.