Η κοινωνική Ευρώπη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η κοινωνική Ευρώπη

Ελλείμματα και προοπτικές

Ηρώ Νικολακοπούλου - Στεφάνου

12.72€ -24% 9.67€

Η κριτική για το κοινωνικό έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακούγεται όλο και εντονότερα τα τελευταία χρόνια. Η βασική κατηγορία που προσάπτεται στην Ένωση, ή ακριβέστερα στις ηγεσίες που την καθοδηγούν, είναι ότι ενώ η ενιαία αγορά και η οικονομική και νομισματική ένωση προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς, η οικοδόμηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού χώρου, που είχε επίσης εξαγγείλει ο πρόεδρος Ντελόρ, εμφανίζει καθυστέρηση. Η αποτίμηση της κοινωνικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα ζητήματα. Τρεις είναι συνήθως οι άξονες του προβληματισμού: πρώτο, κατά πόσο το έργο που έχει συντελεστεί είναι σημαντικό, συγκρινόμενο με την εν γένει πορεία της ολοκλήρωσης, δεύτερο κατά πόσο είναι σκόπιμη η εμβάθυνση της κοινωνικής διάστασης και, τρίτο, κατά πόσο η εμβάθυνση αυτή είναι εφικτή. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Σωτήρης Ντάλης

Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Louvain του Βελγίου. Τα θέματα άμυνας και ασφάλειας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας, αποτελούν το κύριο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο. Από το 1996 είναι ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Άλλα βιβλία του: - Από το Άμστερνταμ στη Νίκαια. Η Ευρώπη και η Ελλάδα στη νέα εποχή (επιμέλεια), Κριτική 2001. - Η νέα διεθνής πραγματικότητα και η Ελλάδα. Δοκίμια για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική, Ελληνικά Γράμματα 1999. - Η κρίση στο Κόσοβο. Η Ελλάδα, η Διεθνής Κοινότητα και τα ΜΜΕ (επιμέλεια), Παπαζήσης 1999. - Η ελληνική εξωτερική πολιτική στο κατώφλι του 21ου αιώνα (με τον καθηγητή Θ. Κουλουμπή), Παπαζήσης 1997 κ.ά.

Ηρώ Νικολακοπούλου - Στεφάνου

Ηρώ Νικολακοπούλου - Στεφάνου (Συγγραφέας)

Η Ηρώ Νικολακοπούλου - Στεφάνου είναι Καθηγήτρια ευρωπαϊκού κοινωνικού δικαίου και κοινωνικής πολιτικής στο Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου είναι κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών (ΕΔΕΚΑ, ΕΠΕΕΣ, ΕΚΕΜΕ) και Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Ασφάλειας (ΕΕΚΑ). Συμμετέχει σε πολυάριθμα διεθνή ερευνητικά δίκτυα και είναι αναπληρωτής εθνικός εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλειας. (EISS). Στις δημοσιεύσεις της περιλαμβάνονται οι εξής μονογραφίες: "Οι συνέπειες του διαζυγίου" (Διδ. διατριβή), εκδ. Αφών Π. Σάκκουλα, 1986. - "Σύγκλιση συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης στη Δυτική Ευρώπη" εκδ. Ι. Σιδέρη, 1992. - "Πολιτικές απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση", εκδ. Παπαζήση, 1997. Στις αρχές του 2002 εκδίδεται η μονογραφία της με θέμα "Πολιτικές φαρμάκου στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
151
Διαστάσεις:
25x17
Βάρος:
0.347 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση