Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η επαγγελματική μίσθωση
(Στοιχεία, κατάρτιση και μεταβολές κατά τη λειτουργία της σύμβασης)

Η επαγγελματική μίσθωση
Σκοπός της -νέας εξ ολοκλήρου- παρούσας μελέτης είναι να αντιμετωπίσει την επαγγελματική μίσθωση, ως επώνυμο συμβατικό τύπο του ειδικού ενοχικού δικαίου και, συνακόλουθα, να επιλύσει τα ερμηνευτικά της ζητήματα με την αρμονική ένταξή τους στο ευρύτερο σύστημα του αστικού δικαίου -σε ορισμένα σημεία και του δικαίου των εμπορικών εταιριών- και με αναγωγή στις δικαιικές αρχές που τα διατρέχουν.
Αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για κάθε ερμηνευτή και εφαρμοστή του δικαίου της επαγγελματικής μίσθωσης· ιδίως για εκείνους, που δεν λησμονούν -αλλ΄ αντίθετα τείνουν να πραγματώσουν- την αμφίδρομη άρρηκτη σχέση θεωρίας και πράξης.
Η μελέτη αντικείμενο έχει τις διατάξεις του π.δ. 34/1995, οι οποίες διέπουν τις υφιστάμενες σήμερα επαγγελματικές μισθώσεις. Παρατίθεται πληθώρα ερμηνευτικών ζητημάτων που αναφύονται κατά την ερμηνεία των "ενεργών" διατάξεων, προτεινόμενων λύσεων, κυριολεκτικά ανεξάντλητη νομολογία, εκτενείς αναφορές στις διαμορφωμένες ερμηνευτικές θέσεις, καθώς και αναπτυγμένη θεμελίωση των προτεινόμενων θέσεων.
Ο πρώτος αυτός τόμος πραγματεύεται συγκεκριμένα: στο πρώτο Μέρος, που ακολουθεί την Εισαγωγή, τα στοιχεία -ουσιώδη και επουσιώδη- της επαγγελματικής μίσθωσης και την κατάρτισή της· και στο δεύτερο Μέρος, τις μεταβολές που συντελούνται κατά τη λειτουργία της σύμβασης ως προς τα πρόσωπα των συμβαλλομένων, το μίσθιο και τη χρήση του και το ύψος του μισθώματος.

25χ18 εκ., 548 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 1
ISBN Set: 960-301-624-1
ISBN13 Set: 978-960-301-624-3
Ταξινόμιση DDC: 340.56 (Αστικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-626-7
ISBN (10ψήφιο): 960-301-626-8
Βάρος: 1.28 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
64.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

60.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.