Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ομοιόμορφοι κανόνες και συνήθειες του διεθνούς εμπορικού επιμελητηρίου για τις ενέγγυες πιστώσεις

Ομοιόμορφοι κανόνες και συνήθειες του διεθνούς εμπορικού επιμελητηρίου για τις ενέγγυες πιστώσεις
Ο Απόστολος Αιγυπτιάδης, ανώτερο τραπεζικό στέλεχος και διδάκτορας εμπορικού δικαίου του ΑΠΘ, ασχολείται με τις ενέγγυες πιστώσεις για περισσότερα από 20 χρόνια. Ως εκπαιδευτής τραπεζικών στελεχών σε θέματα διεθνούς εμπορίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως εμπειρογνώμονας στα πλαίσια ειδικών επιτροπών του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και ως συνεργάτης ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα έχει αντιμετωπίσει σε βάθος το σύνολο των θεμάτων που αναφέρονται στην τραπεζική ενέγγυα πίστωση και τους κανόνες που τη διέπουν.
Συνεπώς, η προσέγγιση και ανάλυση των Ομοιόμορφων Κανόνων που περιέχεται στο βιβλίο γίνεται υπό δύο οπτικές γωνίες, του εμπορικού δικαίου και της τραπεζικής τεχνικής, συνδυασμένες με ισοβαρή τρόπο.
Η συνδυαστική αυτή προσέγγιση αποτελεί και μια από τις κύριες αρετές του βιβλίου. Επιτρέπει στον νομικό να αντιληφθεί και να προσεγγίσει το πλαίσιο λειτουργίας που επιβάλλει στην ενέγγυο πίστωση η παγιωμένη και διεθνής τραπεζική τεχνική, ενώ δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα στο τραπεζικό στέλεχος να κατανοήσει το νομικό υπόβαθρο της λειτουργίας της πίστωσης και τα όρια που τίθενται από τους διεθνείς κανόνες και τα εθνικά δίκαια στην τραπεζική εργασία των ενεγγύων πιστώσεων.
Έτσι, το βιβλίο αποδεικνύεται εξίσου χρήσιμο στους νομικούς της πράξης, που διαθέτουν ένα αποτελεσματικό οδηγό πλοήγησης στους περίπλοκους μηχανισμούς των τραπεζικών διαδικασιών της ενέγγυας πίστωσης, αλλά και στον τραπεζικό κόσμο, που μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τις πραγματικές δυνατότητες αλλά και τους περιορισμούς τους οποίους θέτουν οι Ομοιόμορφοι Κανόνες, αλλά και το ισχύον δίκαιο, στη λειτουργία των ενέγγυων πιστώσεων.

24χ17 εκ., 397 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σύγχρονα Θέματα Εμπορικού Δικαίου
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Λάμπρος Ε. Κοτσίρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-301-602-1
ISBN (10ψήφιο): 960-301-602-0
Βάρος: 0.778 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
44.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.