Ελεάζαρ ή η πηγή και η βάτος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελεάζαρ ή η πηγή και η βάτος

Michel Tournier

Το 1845 ο πάστορας Ελεάζαρ εγκαταλείπει την πατρίδα του την Ιρλανδία με τη γυναίκα και τα δυο του παιδιά και μεταναστεύει στην Αμερική, όπως χιλιάδες συμπατριώτες του που αντιμετώπιζαν τον αφανισμό από τον μεγάλο λιμό. Ξεμπαρκάρει στη Βιρτζίνια και ξεκινάει το μακρύ ταξίδι μέσα στην αμερικανική ήπειρο που θα τον φέρει στη θρυλική Καλιφόρνια, που για πολλούς αποτελεί τη Γη της Επαγγελίας. Στην έρημο του Κολοράντο όμως νιώθει σαν να σηκώνεται ένα πέπλο μπροστά απ` τα μάτια του και για πρώτη φορά διαβάζει τη Βίβλο. Καθώς η προσωπική του περιπέτεια φωτίζεται από το μεγαλοπρεπές πεπρωμένο του Μωυσή, αποφασίζει να ξαναπαίξει το θείο δράμα με τους δικούς του όρους.
Το τελευταίο μέχρι στιγμής μυθιστόρημα του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα αποτελεί στην ουσία ένα κανονικό γουέστερν, με Ινδιάνους, παρανόμους, βίσονες και κροταλίες, αλλά και μια απόπειρα αποκρυπτογράφησης του προαιώνιου μυστήριου του Μωυσή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ευρυδίκη Trichon - Μιλσανή

Ευρυδίκη Trichon - Μιλσανή (Μεταφραστής)

Η Ευρυδίκη Τρισόν-Μιλσανή γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε φιλολογία και ζωγραφική. Έκανε το διδακτορικό της στην ιστορία της τέχνης στη Σορβόνη και από το 1976 εργάζεται στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Κέντρου Ζορζ Πομπιντού, στο Παρίσι. Οργανώνει εκθέσεις, γράφει καταλόγους και άρθρα σε περιοδικά τέχνης. Από τις πιο πρόσφατες εκθέσεις της είναι: Vassiliki "Cite de Jeux", πλατεία Βαστίλης, Παρίσι, Οκτώβριος 2000 και "Voyageur sans boussole", Galerie des Enfantes, Κέντρο Ζορζ Πομπιντού, Παρίσι. Στα έργα της περιλαμβάνονται: Ποιήματα -Dix poemes pour un theme peint par C. Tsoclis (Λιθογραφική ΕΠΕ, Αθήνα 1982). -25 poemes pour L (Λιθογραφική ΕΠΕ, Αθήνα 1985). -Trois odes pour un chat (ΙΑΡ, Παρίσι 1987). -Το τετράδιο (Λιθογραφική ΕΠΕ, Αθήνα 1989). -Le peintre du pausage (εκδ. Φωτογράφος, Αθήνα 1992). -Neemrana. Chat pour un palais indien. (A/C Παπαδόπουλος, Αθήνα 1994). -Regards Meurtriers (A/C Παπαδόπουλος, Αθήνα 1998). Πεζά -Περίπατος στη Σόλωνος (εκδ. Εξάντας, Αθήνα 1996). -Μοντεβιδέο (εκδ. Εξάντας, Αθήνα 1997). Εκδόσεις τέχνης -Au Musee d΄ Art Moderne (Ed. Hazan, Paris 1983). -Raoul Dufy (Ed. Hazan, Paris 1993). -Nelly΄s (Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, Αθήνα 1990). Μεταφράσεις -Τελεία και Παύλα, της Μαργκερίτ Ντιράς (εκδ. Εξάντας, Αθήνα 1996). -Η Φάλαινα με τα Πράσινα Μάτια, του Κριστιάν Μπομπέν (εκδ. Εξάντας, Αθήνα 1998). -Ελεάζαρ ή η Πηγή και η Βάτος, του Μισέλ Τουρνιέ (εκδ. Εξάντας, Αθήνα 1999). Internet address: www.centrepompidou.fr Education - Parcours: "Paysage dans tous ses etats" Dubuffet: "Theatre de memoire". eurydice.trichon@cnac-gp.fr

Michel Tournier

Michel Tournier (Συγγραφέας)

Ο Μισέλ Τουρνιέ, ένας από τους σημαντικότερους γάλλους συγγραφείς του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1924. Σπούδασε φιλοσοφία στη Σορβόνη και στο Πανεπιστήμιο Τίμπινγκεν. Το μυθιστόρημα "Παρασκευάς ή Στις μονές του Ειρηνικού" (1967) του χάρισε το μεγάλο βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας. Με το μυθιστόρημα "Ο Δράκος" κέρδισε το μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ (1970). Πέθανε στις 18 Ιανουαρίου 2016, σε ηλικία 91 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
134
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.212 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση