Κηφισιά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κηφισιά

Ομορφιά και μνήμη

Μαρία Καραβία

Μερικοί τόποι ξεχωρίζουν για τον χαρακτήρα και την ιδιαιτερότητά τους. Η Κηφισιά είναι ένας απ` αυτούς. Βρίσκεται τόσο μακριά από την κοίτη της λαϊκής παράδοσης που θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι η αντίθεσή της. Την εποχή του Περικλή ήταν γνωστή ως «άντρον των Νυμφών»... Τούτη λοιπόν η δροσερή γωνιά της Αττικής, δίπλα στην απειλητικά επεκτεινόμενη Αθήνα, είναι φυσικό να συγκεντρώνει την προτίμηση όλο και περισσότερων επισκεπτών και νέων κατοίκων, με αποτέλεσμα την «ανάπτυξη», που δυστυχώς σπάνια συμβιώνει με το «παρελθόν» δίχως να το καταστρέφει. Αλλά τι ειρωνία να καταστρέφεται η Κηφισιά ακριβώς για αυτήν την ομορφιά της!


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Μαρία Καραβία

Μαρία Καραβία (Συγγραφέας)

Η Μαρία Καραβία έχει ταξιδέψει πολλές φορές σε χώρες της Ανατολής, όπως στην Ινδία και την Ταϋλάνδη, την Κίνα και όλες σχεδόν τις χώρες της Μέσης Ανατολής, καλύπτοντας δημοσιογραφικές αποστολές των εφημερίδων Καθημερινή, Μεσημβρινή και του προδικτατορικού περιοδικού Εικόνες, έντυπα στα οποία εργάστηκε από την αρχή της σταδιοδρομίας της. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης και, παράλληλα με τη δουλειά της σε εφημερίδες και περιοδικά, έχει εργαστεί στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην Ελληνική Τηλεόραση 1, όπου από το 1975 έως το 1987 ήταν υπεύθυνη για τον προγραμματισμό, την έρευνα και την παρουσίαση των εκπομπών Εικόνες και Εικαστικά. Στο διάστημα της δικτατορίας έζησε στο Λονδίνο και εργάστηκε στην Ελληνική Υπηρεσία του B.B.C. Έως το 1997, έγραφε χρονογράφημα στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Καθημερινή. Το 1966, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιώργο Εμιρζά, πραγματοποίησε για την ΕΤ 1 την τετράωρη τηλεοπτική σειρά Οδησσός, η λησμονημένη πατρίδα, την πρώτη εκτενή έρευνα που έγινε για τον ελληνισμό της περιοχής. Η μελέτη-λεύκωμα της Οδησσού κυκλοφόρησε στις Εκδόσεις Άγρα το 1998.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Φακίδη (Φωτογράφος)


Ντόρα Μηναΐδη (Φωτογράφος)


Λίζα Έβερτ (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1983. Δίπλωμα από το Middlesex University του Λονδίνου. Έχει κάνει περισσότερες από 20 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό (London-Hamilton΄s Gallery 1987, Κάτω Ιταλία 1991, Νάπολη 1992, Γενεύη 1997). Έχει δημιουργήσει 15 βιβλία-λευκώματα, τρία από τα οποία έχουν βραβευθεί: "Κηφισιά-ομορφιά και μνήμη" 1988, "Πόντος-Ανατολία-φωτογραφικό οδοιπορικό" 1989, "Κωνσταντινούπολη-Αναζητώντας τη Βασιλεύουσα" 1990 βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, "Τα κάστρα της Πελοποννήσου" 1991, "Καππαδοκία-Περιήγηση στη χριστιανική Ανατολή"1991, "Τα μεταξωτά της Προύσσας" 1991, "Συρία-ελληνικοί απόηχοι" 1993, "Κάστρα και φορτέτσες της Κρήτης" 1995. Το 1993 δημιούργησε τις εκδόσεις Αστερισμός και μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει επτά βιβλία. Τα θέματα των εκθέσεων και των βιβλίων της αφορούν, κυρίως, στην Ελλάδα και τις παλιές πατρίδες του ελληνισμού της διασποράς (Πόντος, Μικρά Ασία, Βόρειος Ήπειρος, Κάτω Ιταλία και Σικελία, Μέση Ανατολή) από την αρχαιότητα και τη βυζαντινή εποχή, μέχρι τον 20ό αιώνα, θέματα που πρωτοξεκίνησε να παρουσιάζει από το 1987.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
155
Διαστάσεις:
27x27
Βάρος:
0.786 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση