Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η τέχνη της αλγοριθμικής επίλυσης προβλημάτων
(Θεωρία και πρακτική για μαθητικούς διαγωνισμούς πληροφορικής)
Συγγραφέας:   Γιάννης Μανωλόπουλος


Offer
Το παρόν βιβλίο έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Στόχος του είναι να "εκλαϊκεύσει" κάποιες έννοιες, δηλαδή να παρουσιάσει δύσκολες έννοιες με απλό τρόπο, και να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα για το μαθητή Γυμνασίου / Λυκείου στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ο οποίος ενδιαφέρεται γενικά για την Πληροφορική Επιστήμη. Ακόμη περισσότερο απευθύνεται στο μαθητή που ενδιαφέρεται για μελλοντικές σπουδές και εξειδίκευση στην Πληροφορική. Κυρίως, όμως, το βιβλίο αυτό απευθύνεται στον ανήσυχο μαθητή που φιλοδοξεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε έναν Πανελλήνιο ή Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής και στη συνέχεια (αν πρωτεύσει), να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε μία Διεθνή ή Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής.
Η δομή του βιβλίου αυτού είναι η εξής:
Στο πρώτο μέρος γίνεται μία επισκόπηση των κυριότερων δομών δεδομένων.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται μία μεθοδολογία για τις κυριότερες οικογένειες αλγορίθμων.
Στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται μερικά προβλήματα που επιλύονται με περισσότερες της μίας λύσεις ακολουθώντας τη φιλοσοφία των αλγορίθμων που παρουσιάσθηκαν στο δεύτερο μέρος.
Στο τέταρτο μέρος επιλύονται επιλεγμένα προβλήματα από ελληνικούς, βαλκανικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πληροφορικής.
Τέλος στο πέμπτο μέρος ακολουθεί η βιβλιογραφία και πηγές στο διαδίκτυο, όπου ο αναγνώστης παροτρύνεται να ανατρέξει για ενημέρωση, εύρεση και επίλυση νέων προβλημάτων. Στο τελευταίο μέρος, επίσης, γίνεται μία επισκόπηση της ιστορίας των διαγωνισμών Πληροφορικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και παρουσιάζονται επιτυχίες των Ελλήνων μαθητών στο διεθνή χώρο με την ελπίδα ότι αυτό το παράδειγμα θα ακολουθήσουν και άλλοι μαθητές και μαθήτριες.

24χ17 εκ., 255 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 511.8 (Αλγόριθμοι)
Άλλα πρόσωπα: Κώστας Ζαχαρής (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-460-733-4
ISBN (10ψήφιο): 960-460-733-2
Βάρος: 0.541 κιλά
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
12.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.16
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (ΑΠΘ, 1981) και Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανικού Υπολογιστών (ΑΠΘ, 1986). Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Τορόντο, του College Park στο Maryland και της Κύπρου. Ερευνητικά ασχολείται κυρίως με δομές αρχείων και αλγορίθμους για Βάσεις Δεδομένων. Έχει ασχοληθεί διδακτικά με τη Θεωρητική Πληροφορική (Δομές Δεδομένων, Θεωρία Αλγορίθμων και Θεωρία Γράφων). Έχει συγγράψει πλήθος ερευνητικών εργασιών και διδακτικών βιβλίων για την ανώτατη και τη μέση εκπαίδευση στα θέματα αυτά. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος της ΕΠΥ Μακεδονίας - Θράκης και με την ιδιότητα αυτή συντονίζει τις ελληνικές αποστολές στις Βαλκανικές Ολυμπιάδες Πληροφορικής από το 1993.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.