Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η γέννηση της Ευρώπης
Συγγραφέας:   Sture Linner


Η γέννηση της Ευρώπης
Πότε και που άρχισε να δημιουργείται ευρωπαικός πολιτισμός με την πραγματική του σημασία στην ήπειρό μας, η οποία από γεωγραφική άποψη απλώς αποτελεί τη βορειοδυτική προέκταση της Ασίας και ως προς τη φυσική της δομή είναι πολύ λιγότερο ενιαία απ΄ ότι παραδείγματος χάριν η Ινδία ή η Κίνα; Πότε και με ποια σημασία συναντάται για πρώτη φορά η χρήση της λέξης Ευρώπη και πως έχει εξελιχτεί η σημασία της στην πορεία του χρόνου, καθώς οι ορίζοντες έχουν διευρυνθεί τόσο στην κυριολεξία, όσο και με μεταφορική σημασία; Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια να δοθούν προτάσεις για απαντήσεις στις παραπάνω ή σε παρόμοιες ερωτήσεις. Η ανασκόπηση ανατρέχει στα βάθη της αρχαιότητας και προσπαθεί να φωτίσει το ερώτημα τι περιεχόμενο και ποια σημασία είχε η έννοια της Ευρώπης στις διάφορες περιόδους της αρχαιότητας και αν και σε ποιο βαθμό συνέβαλε ο κλασικός πολιτισμός θεμελιωδώς στη δημιουργία της ευρωπαικής κοινότητας.

22χ14 εκ., 239 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτική και Ιστορία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 940 (Ευρώπη - Ιστορία )
Άλλα πρόσωπα: Χρήστος Παππάς (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-7057-42-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7057-42-2
Βάρος: 0.34 κιλά
Εκδότης: Προσκήνιο
Έτος Κυκλοφορίας: 1999
Γράψε τη δική σου κριτική
8.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Linner, Sture
Ο Στούρε Λιννέρ γεννήθηκε στη Στοκχόλμη το 1917. Απέκτησε τον τίτλο του υφηγητή της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλας το 1943 και του καθηγητή το 1992. Κατά την περίοδο 1943-45 εργάστηκε στα πλαίσια της διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα. Κατά την περίοδο 1946-60 εργάστηκε για λογαριασμό των σουηδικών βιομηχανικών εταιριών μεταξύ άλλων και σε χώρες της Αφρικής. Για ένα μικρό διάστημα ήταν επίσης υπεύθυνος του τμήματος κοινωνικών σχέσεων της Ένωσης Εργοδοτών Σουηδίας. Το 1960 ο Στούρε Λιννέρ έγινε αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και διευθυντής του τμήματος τεχνικής βοήθειας στο Κονγκό (πρώην Ζαΐρ). Από το 1961 ως το 1962 ήταν γενικός διευθυντής της αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή αυτή και ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Ντάγκ Χάμμαρσιολντ. Αργότερα διετέλεσε επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στην Καμπότζη και εκπρόσωπος του Ερυθμού Σταυρού στη χώρα αυτή και στην Αφρική. Ο Στούρε Λιννέρ είναι έξοχος γνώστης του ελληνικού πολιτισμού και εξέδωσε μεταξύ άλλων τα βιβλία, "Η Φρεντερίκα Μπρέμερ στην Ελλάδα" (1964), "Όμηρος" (1985) καθώς και μια σειρά εισαγωγές στην αρχαία λογοτεχνία. Εξέδωσε επίσης το βιβλίο "Η γέννηση της Ευρώπης" (1961) και τα απομνημονεύματά του με τον τίτλο "Η Οδύσσειά μου" (1982).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.