Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργασία και δικαιώματα της γυναίκας
(Όψεις των κατά φύλο κοινωνικών σχέσεων)

Εργασία και δικαιώματα της γυναίκας
Οι σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα αντανακλώνται και αναπαράγονται στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Η μισθωτή εργασία των γυναικών επηρεάζεται άμεσα από την πατριαρχική δομή της κοινωνίας: διαμορφώνεται από αυτήν. Η θέση και η σχέση της γυναίκας με την οικογένεια είναι σε άμεση εξάρτηση με τη θέση και τη σχέση της στη μισθωτή εργασία. Εργασία και οικογένεια δεν μπορούν να προσεγγιστούν παρά κατά τρόπο ενιαίο, καθολικό. Η ιδιωτική και η δημόσια σφαίρα συμπλέκονται, αλληλοδιεισδύουν, αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο: συμπροσδιορίζουν τη μισθωτή εργασία των γυναικών που πρέπει να ορίζεται και να διερευνάται και ως προς τις δύο. Το εργατικό δίκαιο δεν αντιμετώπισε τις εργαζόμενες ως μια ξεχωριστή και ολοκληρωμένη συλλογικότητα. Η εργαζόμενη γυναίκα θεωρείται καταρχήν, και κατά τρόπο γενικό, σαν ένα ον ουδέτερο που υπόκειται στις ίδιες νομικές ρυθμίσεις με τον άνδρα εργαζόμενο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, και μόνο κατ΄ εξαίρεση, τις αντιμετώπισε ως ειδική περίπτωση ενός γενικότερου πρότυπου. Με άλλα λόγια, το εργατικό δίκαιο δομήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο του άνδρα εργαζόμενου.

21χ14 εκ., 239 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 344.01 (Εργατικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-012-8
ISBN (10ψήφιο): 960-301-012-Χ
Βάρος: 0.366 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1992
Γράψε τη δική σου κριτική
11.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Γιώτα Κραβαρίτου - Μανιτάκη, που έχει βαθιά μητρική ρίζα στο Τρίκερι, είναι καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δίδαξε επί πολλά έτη στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, και έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα για το εργατικό δίκαιο, την ισότητα των δύο φύλων, τη γλώσσα και το δίκαιο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.