Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κώδικας διοικητικής δικονομίας

Κώδικας διοικητικής δικονομίας
Ένα σημαντικό έργο που περιέχει, κατ’ άρθρο, συστηματικά ταξινομημένη νομολογία, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι το έτος 2001, η οποία αφορά τα θέματα που ρυθμίζει ο Κώδικας αυτός. Τα θέματα, σε κάθε άρθρο, παρατίθενται κατ’ αλφαβητική σειρά, περιέχονται δε οι συναφείς ουσιαστικές ή δικονομικού περιεχομένου διατάξεις του διοικητικού ή του αστικού δικαίου, ώστε ο μελετητής να έχει πλήρη εικόνα του ρυθμιζόμενου κάθε φορά θέματος και της λύσης που έχει δοθεί από τα δικαστήρια της χώρας.
Δίδεται η έννοια των διοικητικών διαφορών ουσίας (φορολογικές, κοινωνικοασφαλιστικές, ν. 1406/1983, ΚΕΔΕ κ.ά.), όπως έχει διαμορφωθεί νομολογιακά, και γίνεται διάκριση μεταξύ αυτών και των ακυρωτικών διαφορών που υπάγονται στο Διοικητικό Εφετείο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και των ιδιωτικών διαφορών που υπάγονται στα Πολιτικά Δικαστήρια. Προς πληρέστερη δε ενημέρωση, παρατίθενται οι διατάξεις νόμων που έχουν υπαγάγει διοικητικές διαφορές ως διαφορές ουσίας στην αρμοδιότητα των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και γίνεται περιπτωσιολογική αναφορά των διαφορών αυτών, των διαφορών που εξακολουθούν να υπάγονται στην ακυρωτική αρμοδιότητα του ΣτΕ, καθώς και των ιδιωτικών διαφορών. Παρατίθεται ακόμη η νομολογία των πολιτικών δικαστηρίων, η οποία αναφέρεται στις νέες ρυθμίσεις που εισάγονται με το νέο Κώδικα και συναντώνται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Αποτελεί το πλέον έγκυρο βοήθημα για την πληρέστερη ενημέρωση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της διοικητικής δίκης.
Περιλαμβάνει:
Σχετικές, κατ’ άρθρο, ουσιαστικές και δικονομικές διατάξεις, Νομολογία του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, Νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νομολογία των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου και των πολιτικών δικαστηρίων, Διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας κατανεμημένες στα αντίστοιχα κατ’ άρθρο θέματα, καθώς και ολόκληρο το κείμενο του νέου αυτού Κώδικα, Αιτιολογική Έκθεση της Επιτροπής και Εισηγητική Έκθεση, Αναλυτικό ευρετήριο με αλφαβητική παράθεση των θεμάτων και επίσης αλφαβητική παράθεση των επί μέρους κατά θέμα λημμάτων.

25χ18 εκ., 859 σελίδες
Δέσιμο: Δερματόδετο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 348.023 (Κώδικας διοικητικής δικονομίας)
ISBN: 978-960-301-562-8
ISBN (10ψήφιο): 960-301-562-8
Βάρος: 1.734 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.