Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δίκαιο της τουριστικής βιομηχανίας
Συγγραφέας:   Μιλτιάδης Λογοθέτης


Δίκαιο της τουριστικής βιομηχανίας
Το βιβλίο, το οποίο προλογίζει ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Αχιλλέας Κουτσουράδης, αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για τους ασχολούμενους με τα τουριστικά πράγματα, όπως δικηγόρους, οικονομολόγους, συμβούλους τουριστικών επιχειρήσεων, επιχειρηματίες του τουρισμού καθώς και καθηγητές και σπουδαστές των Τουριστικών Σχολών.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συγκεντρώνεται σε ένα βιβλίο ένα τόσο ευρύ φάσμα κανόνων, που διέπουν τις συναλλακτικές σχέσεις των παραγόντων του τουρισμού και παράλληλα σκιαγραφούνται η δομή και η οργάνωση του τουρισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Το βιβλίο ξεκινά με μια εισαγωγή στις εξελίξεις του τουριστικού φαινομένου και μια γενική θεώρηση του τουριστικού δικαίου και ακολουθεί το κύριο μέρος, που αναφέρεται στο νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τα του τουρισμού στις επιμέρους εκφάνσεις: την οργάνωση των φορέων του τουρισμού, τις τουριστικές υποδομές, τις τουριστικές επιχειρήσεις (με αναφορά στη φορολογική τους μεταχείριση και το καθεστώς των τουριστικών επενδύσεων), τη δομή και οργάνωση της τουριστικής εκπαίδευσης, τις σχέσεις τουριστικού, φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος καθώς και τις ρυθμίσεις, που διέπουν τον τουρισμό σε διεθνές επίπεδο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το βιβλίο περιλαμβάνει και παραρτήματα, στα οποία καταχωρούνται επιλεγμένα κείμενα νόμων και άλλων διατάξεων γενικότερου ενδιαφέροντος, πίνακας των νόμων, Π.Δ. και αποφάσεων, που μνημονεύονται στο βιβλίο και κατάλογος με τις διευθύνσεις των φορέων και οργανισμών που επίσης αναφέρονται στο βιβλίο.

25χ18 εκ., 480 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-540-6
ISBN (10ψήφιο): 960-301-540-7
Βάρος: 1.078 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
53.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

50.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Δρ. Μιλτιάδης Λογοθέτης, είναι επιστημονικός σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και διευθυντής του Ινστιτούτου Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Ερευνών. Έχει σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες με μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη, στην έρευνα αγοράς, στο δίκαιο του τουρισμού και στην τουριστική πολιτική, όπου αφιέρωσε και τη διδακτορική του διατριβή "Προβλήματα και κατευθύνσεις τουριστικής πολιτικής". Διετέλεσε διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων στην ΑΣΤΕΡ και στη Σχολή Ξεναγών. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αναφέρονται στην οικονομία, στον τουρισμό και στη νεώτερη πολιτική και οικονομική ιστορία της Δωδεκανήσου. Βιβλία και μονογραφίες του έχουν βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από την Εθνική Τράπεζα, από την Εμπορική Τράπεζα και άλλες επιστημονικές οργανώσεις και εταιρείες. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρώτος πρόεδρος του Τμήματος Δωδεκανήσου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.