Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μέτρα αντιμετώπισης αθέμιτων εμπορικών πρακτικών
(Ο δικαστικός έλεγχος των μέτρων αντιντάμπινγκ και αντεπιδοτήσεων στην κοινοτική έννομη τάξη)
Συγγραφέας:   Ιωσήφ Γ. Κτενίδης


Μέτρα αντιμετώπισης αθέμιτων εμπορικών πρακτικών
Τα μέτρα αντιντάμπινγκ και αντεπιδοτήσεων αποτελούν το σημαντικότερο, νομικά κωδικοποιημένο, μηχανισμό άμυνας της Κοινότητας απέναντι στις πρακτικές νόθευσης του διεθνούς εμπορικού ανταγωνισμού. Στις 323 σελίδες του βιβλίου του Ιωάννη Κτενίδη, αναπτύσσεται η αντίστοιχη κοινοτική νομοθεσία όπως αυτή έχει επαναδιατυπωθεί μετά το τέλος του Γύρου της Ουρουγουάης το 1994, επισημαίνονται τα στοιχεία που αλλοιώνουν τον αμυντικό της χαρακτήρα και επιτρέπουν τη χρήση της σαν μέσο εμπορικής προστασίας και, κυρίως εκτίθεται ο τρόπος με τον οποίο ελέγχθηκε η εφαρμογή της από το Δικαστήριο και το Πρωτοδικείο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Η πλούσια κοινοτική νομολογία επιτρέπει τη διατύπωση εκτιμήσεων που δεν περιορίζονται στη συγκεκριμένη αντιμετώπιση που επιφύλαξαν το ΔΕΚ και το Πρωτοδικείο στα ειδικά, τεχνικά ζητήματα που τους τέθηκαν, αλλά επεκτείνεται στη φύση, τα όρια και τις μεθόδους του δικαστικού ελέγχου των κοινοτικών διοικητικών πράξεων, όπως αυτά προσδιορίστηκαν σε ένα κρίσιμο πολιτικά και οικονομικά τομέα, αυτών των μέτρων του εξωτερικού εμπορίου της κοινότητας.


24χ17 εκ., 323 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Δημοσιεύματα Διεθνούς Οικονομικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-277-1
ISBN (10ψήφιο): 960-301-277-7
Βάρος: 0.679 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1996
Γράψε τη δική σου κριτική
17.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.63
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Κτενίδης είναι διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές, έλαβε Master (LLM) από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης. Διετέλεσε ειδικός μεταπτυχιακός υπότροφος του τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 1991.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.