Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το δίκαιο του κτηματολογίου
(Η νομική θεώρηση της "κτημοτογράφησης" (Ν. 2308/1995))
Συγγραφέας:   Χρίστος Λ. Κούσουλας


Το δίκαιο του κτηματολογίου
Η διαδικασία αντικατάστασης του ισχύοντος συστήματος των Βιβλίων Μεταγραφών και Υποθηκών βρίσκεται στο στάδιο της «κτηματογράφησης». Αποφασιστική σημασία έχουν οι νομικές διαστάσεις της «κτηματογράφησης», οι οποίες αναλύονται σε αυτήν τη μελέτη (κριτική ανάλυση του Ν. 2308/1995 σε συνδυασμό με το Ν. 2664/1998), όπου επισημαίνονται οι αδυναμίες της διαδικασίας, που δημιουργούν εύλογες αμφιβολίες για την επίτευξη του κύριου σκοπού της.

Το βιβλίο αποτελείται από την Εισαγωγή και τρία (3) Κεφάλαια:

Η Εισαγωγή αναφέρεται στον θεσμό του Κτηματολογίου και στη νέα ορολογία.

Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύονται ο μηχανισμός και τα αντικείμενα της "κτηματογράφησης" καθώς και το περιεχόμενο και το αντικείμενο των δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων.
Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται τα πέντε στάδια της "κτηματογράφησης": α) Κήρυξη περιοχής υπό "κτηματογράφηση" β) Δηλώσεις εγγραπτέων δικαιωμάτων γ) Σύνταξη προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων δ) Αναμόρφωση των κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων· γνωστοποίηση της αναμόρφωσης· προσφυγές ενστάσεις και εκδίκαση αυτών ε) Περαίωση της "κτηματογράφησης". Τέλος, αναλύονται οι ειδικοί κανόνες "κτηματογράφησης" των δασικών εκτάσεων.
Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται τα αποτελέσματα της "κτηματογράφησης", όπως: α) θέματα του κύρους της "κτηματογράφησης", β) οι "πρώτες εγγραφές" στα κτηματολογικά βιβλία, γ) η επίδραση της "κτηματογράφησης" στις ιδιωτικές έννομες σχέσεις και οι συνταγματικές διαστάσεις της, δ) οι ειδικές υποχρεώσεις των συμβολαιογράφων και υποθηκοφυλάκων και ε) οι δικονομικές προεκτάσεις της "κτηματογράφησης".

25χ18 εκ., 409 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 340.56 (Αστικό δίκαιο), 333.338 (Κτηματολόγια)
ISBN: 978-960-301-548-2
ISBN (10ψήφιο): 960-301-548-2
Βάρος: 0.936 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
44.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.