Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πληροφορική και δημόσιο δίκαιο
(Έμπειρα συστήματα ασαφούς λογικής και η εφαρμογή τους στις αόριστες έννοιες)
Συγγραφέας:   Ιωάννης Δ. Ιγγλεζάκης


Πληροφορική και δημόσιο δίκαιο
Στο βιβλίο αυτό ερευνάται η συνεισφορά των εμπείρων συστημάτων (expert systems) γενικά και των συστημάτων που βασίζονται στην ασαφή λογική (fuzzy logic) ειδικότερα, στην εξειδίκευση των αόριστων εννοιών του δημοσίου δικαίου. Στα πλαίσια της εν λόγω μελέτης επιχειρείται μια διεπιστημονική και διακλαδική προσπάθεια που άπτεται ποικίλων επιστημονικών κλάδων, όπως είναι η Νομική Πληροφορική, η Λογική και το Διοικητικό Δίκαιο. Τα προβλήματα της ερμηνείας και της εφαρμογής των αόριστων εννοιών στο δημόσιο δίκαιο, ιδίως όσον αφορά τη σχέση των αόριστων εννοιών με τη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης, έχουν μελετηθεί από πολλούς συγγραφείς, με την ανάπτυξη όμως συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκουν εφαρμογή για την αυτοματοποίηση των νομικών αποφάσεων, τίθενται σε νέα βάση από τον συγγραφέα του βιβλίου, ο οποίος επιχειρεί μια σύγχρονη προσέγγιση σε αυτά.
Στα πρώτα κεφάλαια γίνεται παρουσίαση των θεμελιωδών εννοιών της πληροφορικής και της τεχνολογίας των εμπείρων συστημάτων και των συστημάτων ασαφούς λογικής. Στη συνέχεια ακολουθεί ο νομικός προβληματισμός αναφορικά με τις αόριστες έννοιες του δημοσίου δικαίου, ο οποίος καλύπτει θέματα τόσο θεωρίας του δικαίου γενικά όσο και θεωρίας του δημοσίου δικαίου ειδικότερα. Έτσι, παρουσιάζονται αναλυτικά και υποβάλλονται σε κριτική οι απόψεις και θεωρήσεις πολλών συγγραφέων αναφορικά με τη φύση των αόριστων εννοιών και με τα προβλήματα ερμηνείας και υπαγωγής που τίθενται στον εφαρμοστή του δικαίου. Η μελέτη και ανάλυση της φύσης των αόριστων εννοιών επικεντρώνεται, στα επόμενα κεφάλαια, στα προβλήματα που αφορούν την αυτοματοποίηση της διαδικασίας εφαρμογής τους. Τα συμπεράσματα από τη θεωρητική επεξεργασία, συ-μπληρώνουν τέλος, συγκεκριμένα πορίσματα αναφορικά με τη συμβολή των εξεταζόμενων συστημάτων νομικής πληροφόρησης.
Το βιβλίο αυτό συνιστά μια αξιοπρόσεκτη και πρωτότυπη προσπάθεια διερεύνησης των δυνατοτήτων και των ορίων της χρησιμοποίησης προγραμμάτων Η/Υ και πιο συγκεκριμένα, συστημάτων ασαφούς λογικής, για τη μελέτη του νοηματικού περιεχομένου και της μεθοδολογίας εφαρμογής των αόριστων νομικών εννοιών.

24χ17 εκ., 367 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-491-1
ISBN (10ψήφιο): 960-301-491-5
Βάρος: 0.769 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
26.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.