Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η πίστωση έναντι εγγράφων
(Σύγχρονες πρακτικές: Διάκριση από την ενέγγυο πίστωση)
Συγγραφέας:   Σπύρος Δ. Ψυχομάνης


Η πίστωση έναντι εγγράφων
Για πρώτη φορά, μετά από 80 σχεδόν χρόνια αδιάλειπτων αντιπαραθέσεων γύρω από το θεσμό της "ενέγγυας πίστωση", διαπιστώνεται πολύ γλαφυρά στο βιβλίο αυτό, του επίκουρου καθηγητή της Νομικής του Α.Π.Θ. Σπ. Ψυχομάνη, η ορθή διάσταση του θέματος. Η ενέγγυος πίστωση δεν ταυτίζεται με την πίστωση έναντι εγγράφων, όπως πιστευόταν. Οι διατάξεις των άρθρων 25 επ. του ν.δ. 17.7.1923 αποδεικνύονται απρόσφορες να αποτελέσουν μία γενικότερη ρύθμιση ακόμα και της ίδιας της ενέγγυας πίστωσης. Οι Ομοιόμορφοι Κανόνες του ΔΕΕ ελέγχονται διεξοδικά αποδεικνυόμενοι ως επί το πλείστον περιττοί και άκυροι.
Όλες οι σύγχρονες πρακτικές βρίσκουν για πρώτη φορά, σε διεθνές μάλιστα επίπεδο, νομική επεξεργασία και θεμελίωση. Ολόκληρος ο θεσμός εξετάζεται αναλυτικά, χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Καινοτομών και ορθοτομών ο συγγραφέας παρέχει όχι μόνο στην επιστήμη, αλλά κυρίως στην πράξη, ένα πολυτιμότατο πρότυπο βοήθημα ορθής κατανόησης του θεσμού, που προάγει αναμφίβολα τη δικαιοσύνη και ασφάλεια στις τραπεζικές συναλλαγές, αναγκαίο σε κάθε μελετητή του δικαίου, στο νομικό της πράξης, στο δικαστή, στις τράπεζες, στον εξαγωγέα και εισαγωγέα.

24χ17 εκ., 270 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-550-5
ISBN (10ψήφιο): 960-301-550-4
Βάρος: 0.571 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
26.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.