Μία πολύπλοκη ύπαρξη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μία πολύπλοκη ύπαρξη

Εννέα δοκίμια

Ernesto Sabato

12.66€ -24% 9.62€

«Από την άλλη πλευρά, η ιστορία είναι φτιαγμένη από απάτες, σοφίσματα και λησμονιά. Εγώ ο ίδιος, για να μην πάμε πιο μακριά, δεν θυμάμαι ποιος ήταν ο κατάδικος εκείνος που στον μακάβριο πύργο του Λονδίνου, αναμένοντας τον αναπόφευκτο αποκεφαλισμό του, αφιέρωνε τη φθίνουσα ύπαρξή του στη συγγραφή της αγγλικής ιστορίας, όταν κάποιοι υπηρέτες που του έφερναν το καθημερινό του βρομοφαγητό, τον πληροφόρησαν πως είχε γίνει μια μεγάλη συμπλοκή μπροστά στη φυλακή του, ήταν δε τόσο συγκεχυμένες και αντιφατικές οι πληροφορίες που είχε ώστε σταμάτησε να γράφει την ιστορία της χώρας του, εφόσον, συλλογίστηκε, δεν είχε καν τη δυνατότητα να γνωρίζει με σιγουριά τι στο διάολο είχε συμβεί εκεί κάτω».
Εννέα δοκίμια του μεγάλου αργεντινού συγγραφέα Ερνέστο Σάμπατο, που, με τη γνωστή συγγραφική δεινότητά του και την ιδιοφυή όσο και ζωντανή γλώσσα του, μας ταξιδεύει από το ταγκό και το Μπουένος Άιρες στη βαρβαρότητα του κάθε είδους φασισμού, και από τις μεταφυσικές ανησυχίες στα δεινά της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ένα ταξίδι γεμάτο τρυφερότητα, χιούμορ, ειρωνεία και απρόοπτα, που αναδεικνύει τη μαεστρία ενός από τους σημαντικούς στοχαστές της εποχής μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (Μεταφραστής)

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ στο γνωστικό αντικείμενο: Εφαρμοσμένη Μεταφρασεολογία και Ισπανική Λογοτεχνία. Διδάσκει επίσης Δημιουργική Γραφή και Ισπανική Λογοτεχνία στο ΕΑΠ, και Μετάφραση στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μετάφρασης και Διερμηνείας του ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγας (Ισπανία). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά έργα των Ουναμούνο, Γκαρθία Λόρκα, Χιρόντο, Σάμπατο, Αλτολαγκίρε, Βάθκεθ Μονταλμπάν, Γιαμαθάρες, Τσίρμπες, Μπράις Ετσενίκε, Μπρίνες, Γκαμονέδα, μεταξύ άλλων. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Ελληνοϊσπανικό και ισπανοελληνικό Γλωσσάριο αθλητικών όρων" (Εκδόσεις Πατάκης, 2007), "Mini71cuentos. Ανθολογία ισπανόφωνου μικροδιηγήματος" (Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, 2012), "(Α)πειθαρχία των λέξεων" (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2014), "Σπιράλ ιστορίες" (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2017). http://konstantinos-paleologos.blogspot.gr

Ernesto Sabato

Ernesto Sabato (Συγγραφέας)

Ο Ερνέστο Σάμπατο γεννήθηκε στο Ρόχας (1911), ένα μικρό χωριό της επαρχίας του Μπουένος Άιρες. Σπούδασε φυσική και φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο της πόλης Λα Πλάτα. Στη συνέχεια έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Παρίσι και εργάστηκε στο εργαστήριο Κιουρί. Το 1945 εγκαταλείπει οριστικά την επιστήμη και αφιερώνεται αποκλειστικά στη λογοτεχνία. Έγραψε βιβλία με δοκίμια σχετικά με τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και το νόημα της συγγραφικής δραστηριότητας -"Ο συγγραφέας και τα φαντάσματά του" (1963), "Απολογίες και απορρίψεις" (1979), κ.ά.- και τρία μυθιστορήματα: "Το τούνελ" (1948), "Περί ηρώων και τάφων" (1961) και "Αββαδών ο εξολοθρευτής" (1974), καθώς και το αυτοβιογραφικό "Πριν το τέλος" (1999). Πέθανε στις 30 Απριλίου 2011, σε ηλικία 99 ετών στο Σάντος Λουγκάρες, στην επαρχία του Μπουένος Άιρες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
188
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.291 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση