Πολιτικές μαρτυρίες για το χρονικό ενός δράματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πολιτικές μαρτυρίες για το χρονικό ενός δράματος

Μίμης Σ. Κωνσταντινίδης

21.20€ -26% 15.69€

Το Κυπριακό πρόβλημα αποτελεί την καταισχύνη της λεγόμενης πολιτισμένης ανθρωπότητας του 20ού αιώνα. Μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στην οποία διατηρείται προκλητικά και πεισματικά το «τείχος του αίσχους» στο κέντρο της πρωτεύουσάς της, της Λευκωσίας. Οι πάντες εθελοτυφλούν μπροστά στο μεγάλο έγκλημα που ντροπιάζει τις σύγχρονες κοινωνίες, όπου τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τα συμφέροντα έχουν υπερνικήσει και τη λογική και τη σύνεση, αλλά και το πνεύμα δικαίου, από τα οποία θα έπρεπε να διαπνέονται τα Ηνωμένα Έθνη. Και ενώ στην περίπτωση της Κύπρου τα Ηνωμένα Έθνη επέδειξαν πλήρη αδιαφορία στην υλοποίηση των ψηφισμάτων που τα ίδια εψήφισαν -από την περίφημη πρώτη απόφαση 3212 του Συμβουλίου Ασφαλείας, αμέσως μετά την εισβολή των Τούρκων στο νησί το 1974, μέχρι και την τελευταία 939, όλες καταδικαστικές για την Τουρκία και που πεισματικά και περίεργα καμία δεν αποφάσισαν να υλοποιήσουν-, στην περίπτωση του Κουβέιτ (λόγω συμφερόντων προφανώς) υλοποίησαν αμέσως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται τις πολιτικές θέσεις υψηλά ισταμένων πολιτικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας, της Κύπρου και της διεθνούς πολιτικής ζωής, μέσα από συνεντεύξεις τους προς τον συντάκτη, προτείνοντας τις δικές τους απόψεις για την επίλυση του Κυπριακού. Από το ανά χείρας βιβλίο παρελαύνουν πολιτικές προσωπικότητες που διαμόρφωσαν την πολιτική πορεία του Κυπριακού, πριν οδηγηθούμε στη σημερινή τραγική κατάσταση.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μίμης Σ. Κωνσταντινίδης

Μίμης Σ. Κωνσταντινίδης (Συγγραφέας)

Ο Μίμης Σάββα Κωνσταντινίδης γεννήθηκε το 1935 στον Πειραιά. Κύπριος στην καταγωγή, επισκέφθηκε από μικρός την Κύπρο μαζί με τα αδέλφια του, όπου και παρέμεινε και γαλουχήθηκε στο πνεύμα του Κύπριου πατέρα του Σάββα Κωνσταντινίδη, καθηγητή και δικηγόρου παρά Αρείω Πάγω. Είναι απόφοιτος γυμνασίου, του Αγγλικού Ινστιτούτου στην Κύπρο και της σχολής ζωγραφικής ABC εν Ελλάδι. Ο Μίμης Κωνσταντινίδης είναι γόνος δημοσιογραφικής οικογένειας. Επαγγελματίας δημοσιογράφος για περίπου τριάντα χρόνια, τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, ο Μίμης Σ. Κωνσταντινίδης ασχολήθηκε ενεργά με το κυπριακό πρόβλημα. Απελαθείς από το αγγλοτουρκικό καθεστώς, αφού δικάστηκε από αγγλικό δικαστήριο για την αγωνιστική του δράση στην διάρκεια του μεγάλου ξεσηκωμού την περίοδο του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959), και ευρισκόμενος στην Αθήνα, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα ως αθλητικός συντάκτης στις εφημερίδες Φως των Σπορ, Ομάδα και Σπορ, και αμέσως μετά ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική δημοσιογραφία, όπου συνεχίζει και σήμερα. Εργάσθηκε κατά διαστήματα ως ανταποκριτής στην Αθήνα των κυπριακών εφημερίδων Ελευθερωτής, Το Βήμα, Ελεύθερη Κύπρος, ως μόνιμος ανταποκριτής των εφημερίδων Ο Αγών, Ασύρματος, Αθλητικά Χρονικά, καθώς και ως πολιτικός συντάκτης-αρθρογράφος της παροικιακής εφημερίδας του Λονδίνου Τα Νέα. Εργάσθηκε ως πολιτικός συντάκτης στον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, Κανάλι 1 και σήμερα είναι επίσης μόνιμος ανταποκριτής του μηνιαίου κυπριακού πολιτικοκοινωνικού περιοδικού Ο Μαχητής. Υπηρετεί επί μακρόν στο Υπουργείο Τύπου, ως συντάκτης του εβδομαδιαίου Κυπριακού Δελτίου. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή με πεζά και έμμετρα ποιήματα με τίτλο Οράματα, καθώς και ένα πεζογράφημα στη μνήμη του πατέρα του με τίτλο Θύμησες!
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
300
Διαστάσεις:
25x17
Βάρος:
0.659 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση