Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το αντικείμενο της κοινωνιολογίας: Ο ανθρωπο-κοινωνικός σχηματισμός
(Ένα υπόδειγμα)
Συγγραφέας:   Κυριάκος Χαραλάμπους


Offer
Κατά τα τελευταία 30 χρόνια, στο επίκεντρο των επιστημονικών προβλημάτων είναι η "κρίση" της κοινωνιολογίας και των άλλων κοινωνικών "επιστημών". Θα ήταν ακριβέστερο αν γράφαμε ότι οι κοινωνικές "επιστήμες" στο σύνολό τους δεν περνούν κρίση, αλλά ότι δεν συγκροτήθηκαν ποτέ σε επιστήμη. Αυτό που συγκροτήθηκε είναι στην πραγματικότητα ένα πλήθος υποδειγμάτων, τα οποία αναπαριστούν τις πολυσύνθετες ανθρωποκοινωνικές σχέσεις κατά τρόπο είτε κομφορμιστικό είτε αποσπασματικό είτε κομφορμιστικό και αποσπασματικό και ως εκ τούτου αυτά είναι που περνούν κρίση. Αυτά, όμως, είτε ένεκα του κομφορμισμού τους είτε ένεκα της αποσπασματικότητάς του είτε ένεκα και των δύο, μπορούν να θεωρηθούν ως πρακτικές και όχι ως επιστημονικές αναπαραστάσεις.
Εάν λοιπόν οι κοινωνικές "επιστήμες" δεν συγκροτήθηκαν σε επιστήμη, τότε αυτό που τίθεται ως πρόβλημα δεν είναι το ξεπέρασμα της κρίσης τους, αλλά η συγκρότησή τους σε επιστήμη. Δηλαδή, η οικοδόμηση μιας επιστημονικής αναπαράστασης, η οποία να εξηγεί και να ταξινομεί την πολυσύνθετη πραγματικότητα των σχέσεων των ανθρώπων, των τάξεων, των φύλων και των γενεών.
Σε αυτό το βιβλίο καταβάλλεται η προσπάθεια να οικοδομηθεί μια τέτοια αναπαράσταση, η οποία όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένη.

20χ14 εκ., 495 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία)
ISBN: 978-960-210-401-9
ISBN (10ψήφιο): 960-210-401-5
Βάρος: 0.707 κιλά
Εκδότης: Οδυσσέας
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
20.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.