Εφαρμοσμένο marketing
zoom in
30.00€ -10% 27.00€

Οι καταναλωτές σήμερα έχουν πολλές επιλογές και είναι τέλειοι γνώστες των όσων συμβαίνουν στην αγορά, ώστε δεν μπορούν να ξεγελαστούν εύκολα, ούτε να πεισθούν τόσο γρήγορα όσο στο παρελθόν. Τα στελέχη των επιχειρήσεων χρειάζονται κάτι περισσότερο από έναν ωραίο τρόπο ομιλίας και ένα λαμπερό χαμόγελο, πρέπει ν` αναπτύξουν σχέσεις με τους πελάτες, να μιλάνε με αυτούς και όχι προς αυτούς.
Καμιά επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει, και ούτε φυσικά να ακμάσει, χωρίς πελάτες. Το μυστικό του να κερδίσει μια επιχείρηση πελάτες και να μπορέσει να τους κρατήσει είναι να τους βοηθά να αγοράζουν ότι είναι καλύτερο γι` αυτούς.
Για να κερδιθεί ένας νέος πελάτης, πρέπει πάντα ν` απαντάται η ερώτηση: `ποια είναι η ακάλυπτη ανάγκη;`. Για να κρατηθεί ένας πελάτης θα πρέπει ν` απαντώνται οι ακόμα πιο σημαντικές ερωτήσεις: `ποια είναι η πορεία μας;` και `πως μπορούμε να πάμε καλύτερα;`.
Η παροχή υπηρεσιών είναι εξαιρετική μόνο όταν ο πελάτης την αντιλαμβάνεται έτσι. Θα πρέπει συνέχεια η επιχείρηση να αποτιμάται από την οπτική γωνιά των πελατών και να είναι σίγουρη ότι η αντίληψη που αποκτάται είναι πρώτης τάξεως. Συνέχεια, αλλά με λεπτότητα, θυμίστε στους πελάτες σας πόσο καλή εξυπηρέτηση προσφέρετε.
Κάθε επαφή με πελάτη -η στιγμή της αλήθειας- προσφέρει δυνατότητες για να αγορασθούν (παλαιότερη αντίληψη ήταν `να πουληθούν`) προϊόντα ή υπηρεσίες μιας επιχείρησης. Οι καλύτερες επιχειρήσεις γενικά πιστεύουν σε αυτό που πουλάνε και μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους στους πελάτες. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Παναγιώτης Γ. Κυριαζόπουλος

Παναγιώτης Γ. Κυριαζόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Παν. Γ. Κυριαζόπουλος είναι καθηγητής Marketing στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιά, διπλωματούχος του Πολυτεχνείου του Liverpool (Αγγλίας) σε προκεχωρημένο Marketing (Advanced Marketing). Έχει μετεκπαιδευθεί στο Πανεπιστήμιο του Bath (Αγγλίας) σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Administration). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Οικονομικού Τμήματος της ΝΟΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ σε θέματα Ολικής Ποιότητας Υπηρεσιών. Έργα του: "Διοικητικό Marketing Λιανικού Εμπορίου", "Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην 3η Βιομηχανική Επανάσταση", "Διοίκηση Logistics", "Έρευνα Αγοράς", "Η σύγχρονη Επιχείρηση στο ξεκίνημα του 21ου Αιώνα", "Management 1ης γραμμής", "Σύγχρονες Μορφές Διοίκησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων", "Τεχνικές Πωλήσεων στην 3η Βιομηχανική Επανάσταση".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
512
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.065 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση