Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινή πορεία στην εκπαίδευση
(Μια άλλη στρατηγική: Θεωρητική ανάλυση και εμπειρική διερεύνηση)

Κοινή πορεία στην εκπαίδευση
Στο βιβλίο αυτό διερευνάται μια πτυχή της πολύ πρισματικής εκπαιδευτικής ζωής η οποία στη χώρα μας δεν έχει αξιολογηθεί δεόντως ούτε αξιοποιηθεί επαρκώς, παρόλο που σε πολλές χώρες έχει αναχθεί σε μείζονος σπουδαιότητας θέμα, η συμμετοχή των γονέων στο σχολείο και η συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς. Από την εμπεριστατωμένη μελέτη του, η οποία στηρίζεται σε μια πολύ πλούσια διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία καταδεικνύεται η αναγκαιότητα και η σπουδαιότητα του θέματος. Αν η πολιτεία επιθυμεί να παρέχει αρτιότερη εκπαίδεση, το σχολείο να πραγματοποιεί τους στόχους του και οι γονείς να επιτελούν αποτελεσματικότερα το ρόλο τους ως συνεκπαιδευτές και να ικανοποιούν τις ανάγκες τους ως πολίτες, τότε είναι περισσότερο από αναγκαία η συμμετοχή των γονέων στο σχολείο και η συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς. Από την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, προσδοκάται η ενίσχυση της εκπαιδευτικής επίδοσης των μαθητών, η απρόσκοπτη κοινωνικοποίησή τους, η βελτίωση της εκπαιδευτικής ζωής γενικότερα και της αποτελεσματικότητας του σχολείου συνολικά.[...] Το βιβλίο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε φορείς εκπαίδευσης, σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, στους γονείς αλλά και προς κάθε περί τα εκπαιδευτικά πράγματα ενδιαφερόμενο.

24χ17 εκ., 329 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-380-096-5
ISBN (10ψήφιο): 960-380-096-1
Βάρος: 0.692 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
20.94
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.64
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιώργος Δοδοντσάκης αποφοίτησε από το Φιλοσοφικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1982, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 1991-1993, από όπου πήρε δίπλωμα στην Παιδαγωγική (Master), κατόπιν εκπόνησε διδακτορική διατριβή και ανακηρύχθηκε διδάκτορας του ιδίου Πανεπιστημίου το 1999. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ιστορία της εκπαίδευσης, τη συγκριτική παιδαγωγική και την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1994 με θέμα "Η προσωπογραφία του Ε. Π. Παπανούτσου. Ο παιδαγωγός και ο πολιτικός της εκπαίδευσης" από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εκπαίδευση. Σήμερα διδάσκει στο Ευρωπαϊκό σχολείο του Λουξεμβούργου. Οι σπουδές του και η συμμετοχή του σε διάφορα σεμινάρια στο εξωτερικό και στη χώρα μας τον οδήγησαν στη μελέτη θεμάτων που αφορούν τη σύγχρονη παιδαγωγική σκέψη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.