Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η οικονομική συνεργασία του Εύξεινου Πόντου
(Και η περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών)
Συγγραφέας:   Ευάγγελος Π. Σίσκος


Offer
Στην παρούσα μονογραφία παρουσιάζεται το επίπεδο ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας και η εμβάθυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των χωρών-μελών της Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) ενώ συμπληρώνεται με την εξέταση της περιφερειακής οικονομικής ολοκλήρωσης της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) και ειδικά αναλύεται η δυναμική του εξωτερικού εμπορίου και των επενδύσεων της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την Παρευξείνια περιοχή.

21χ14 εκ., 287 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία )
ISBN: 978-960-02-1499-4
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1499-9
Βάρος: 0.437 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
17.04
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ευάγγελος Σίσκος γεννήθηκε στην Καστοριά. Σπούδασε διεθνείς οικονομικές σχέσεις στη σχολή Διεθνών Σχέσεων και Διεθνούς Δικαίου του Κρατικού Πανεπιστημίου Κιέβου, απ΄ όπου έλαβε το πτυχίο του (M.Sc.) το 1989. Είναι διδάκτορας των Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής της Ουκρανικής Σχολής Διεθνών Σχέσεων του Κρατικού Πανεπιστημίου Κιέβου, όπου έλαβε το δίπλωμα (Ph.D.) της Διεθνούς Οικονομίας και των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών Ουκρανίας στο Ινστιτούτο Διεθνούς Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων. Ειδικεύτηκε σε θέματα οικονομικών σχέσεων και εξαγωγών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα της Ελλάδας με τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. Στο παρελθόν έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος της Μοτορόιλ Ελλάς και άλλων ελληνικών εταιρειών στην Ουκρανία, σύμβουλος εξωτερικών εμπορικών σχέσεων του Εκθετηρίου-Δημοπρατηρίου Γούνας Καστοριάς (Ε.ΔΗ.ΚΑ.) και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γούνας. Το 1997 εξέδωσε στο Κίεβο τη μονογραφία "Ευρωπαϊκή Ένωση και μετασχηματισμός της οικονομίας της Ουκρανίας" στις εκδόσεις Political Thought. Εκπονεί μεταδιδακτορική μελέτη (επί καθηγεσία) για την απόκτηση του τίτλου Doctor of Science (D.Sc.) στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών Ουκρανίας με θέμα "Προβλήματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και η Παρευξείνια Οικονομική Συνεργασία". Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου στο Παράρτημα Καστοριάς του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.