Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αυτό το πράγμα
(Κριτική της αιτιότητας και αυτοσχεσία στη συγκρότηση του κοινωνικού αντικειμένου: Δέκα δοκίμια)
Συγγραφέας:   Γιώργος Φαράκλας


Offer
[...] Όλο το βιβλίο είναι μια προσπάθεια να σκεφθώ τις προεκτάσεις της διαλεκτικής συγκρότησης εννοιών (που προσπαθώ να θεματίσω καθ΄ αυτή) όσον αφορά την συγκρότηση του κοινωνικού αντικειμένου. Τον ίδιο δρόμο είχα πορευθεί πρωτύτερα επικεντρωμένος στις επιπτώσεις του γεγονότος ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατ΄ εξοχήν δε στα πολιτικοκοινωνικά, κάτι τίθεται ως αληθινό αντί να είναι αληθινό επειδή αποτυπώνει, αντίθετα μια πραγματικότητα. Εδώ παραδίδω τα ανάλογα αποτελέσματα, εξ΄ ου επισφαλή και προσωρινά με εκείνα, της προσπάθειας να σκεφθώ την αυτοαναίρεση της αιτιότητας ως κατηγορίας που φιλοδοξεί να εξηγεί τα κοινωνικά φαινόμενα και το είδος αυτοτέλειας του κοινωνικού γνωστικού αντικειμένου που μια τέτοια αυτοαναίρεση συνεπάγεται.
Αποτυπώνεται εδώ η προσπάθεια μου οικειοποίησης της σκέψης του Κοσμά Ψυχοπαίδη, της σκέψης της "αξιογένεσης", που αναφέρθηκε προηγουμένως, δηλαδή της μετάβασης από τον όρο αναπαραγωγής στην αξία, και ένταξής της σ΄ αυτό το πρόγραμμα.
Φαράκλας Γιώργος
Πειραιάς, 1999-2001

21χ14 εκ., 251 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιχειρήματα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300.01 (Κοινωνικές επιστήμες - Φιλοσοφία και θεωρία)
ISBN: 978-960-86931-2-8
ISBN (10ψήφιο): 960-86931-2-8
Βάρος: 0.318 κιλά
Εκδότης: Νήσος
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Φαράκλας, Γιώργος
Ο Γ. Φαράκλας γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλοσοφία στο Παρίσι. Έχει διδάξει στο ΕΜΠ, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και διδάσκει τώρα στο Πάντειο. Άλλα έργα του: Machiavel. Le pouvoir du prince, PUF, Παρίσι 1997· Θέση και αλήθεια, Κριτική, Αθήνα 1997· "Αλληλονοηματοδότηση και εις άτοπον απαγωγή", Δευκαλίων 18/2, 2000 ("Donation mutuelle de sens et raisonnement par l΄ absurde", Fr. Dagognet - P. Osmo (επ.), Autor de Hegel, Vrin, Παρίσι 2000)· Γνωσιοθεωρία και μέθοδος στον Έγελο, Εστία, Αθήνα 2000. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την πολιτική φιλοσοφία και την θεωρία της γνώσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.