Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περί μειονοτήτων κατά το διεθνές δίκαιο

Περί μειονοτήτων κατά το διεθνές δίκαιο
Η διατριβή κινείται στον χώρο της νομικής επιστήμης. Στόχος είναι η αποσαφήνιση εννοιών, που αφορούν τις μειονότητες κατά το διεθνές δίκαιο.
Το Α΄Μέρος περιλαμβάνει τρία κεφάλαια. Το πρώτο ασχολείται με όλους τους κατά καιρούς προταθέντες ορισμούς της μειονότητος. Το δεύτερο αναλύει όλα εκείνα τα στοιχεία, που περιλαμβάνονται σε αυτούς. Το τρίτο διακρίνει τη μειονότητα από άλλες έννοιες (αυτόχθονες πληθυσμοί, μετανάστες, λαοί). Το Β΄ Μέρος περιλαμβάνει τέσσερα κεφάλαια. Το πρώτο αναλύει τις νομικές αρχές της μη διακρίσεως, της ισότητος και της θετικής προστασίας και την επίδρασή τους στην προστασία των μειονοτήτων. Το δεύτερο εξετάζει τους σκοπούς αυτής της προστασίας. Το τρίτο το έργο των διεθνών οργανισμών σε αυτόν τον τομέα (ΟΗΕ, Συμβούλιο Ευρώπης, ΟΑΣΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση), ενώ το τέταρτο αναλύει όλα τα κατά καιρούς προβαλλόμενα ως μειονοτικά δικαιώματα. Το Γ΄Μέρος έχει τέσσερα κεφάλαια, που ασχολούνται με τα θεωρητικά ζητήματα της μειονοτικής προστασίας (νομική φύση των μειονοτικών δικαιωμάτων, τυχόν ύπαρξη συλλογικών δικαιωμάτων, η σχέση της προστασίας με το έθιμο και το αναγκαστικό δίκαιο).
Η διατριβή καταλήγει ότι τα μειονοτικά δικαιώματα είναι μάλλον ευάριθμα, ενώ παρατηρείται και μία τάση διευρύνσεώς τους. Πολλά, πάντως, παραμένουν ασαφή ακόμη και εναπόκειται στις αρμόδιες επιτροπές των διεθνών οργανισμών να τα αποσαφηνίσουν.

24χ17 εκ., 674 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 341 (Διεθνές δίκαιο ), 305.8 (Μειονότητες)
ISBN: 978-960-15-0443-8
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0443-5
Βάρος: 1.395 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
59.81
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

56.82
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.