Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ποινικό δίκαιο στο νέο διεθνές περιβάλλον
(2ο διεθνές συνέδριο: Αθήνα 26-28 Μαΐου 2000, Μέγαρο Μουσικής)

Το ποινικό δίκαιο στο νέο διεθνές περιβάλλον
Είναι κοινή διαπίστωση ότι το ποινικό δίκαιο διεθνοποιείται. Η παγκόσμια κοινότητα προχωρεί με γοργό ρυθμό στην θέσπιση υπερ-εθνικών ποινικών κανόνων που κάμπτουν την κρατική κυριαρχία. Οι διεθνείς συμβάσεις για τα βασανιστήρια, την δωροδοκία, τα διεθνή ποινικά δικαστήρια και το οργανωμένο έγκλημα αποτελούν μερικά παραδείγματα της συντελούμενης μεταβολής. Παράλληλα, η δημιουργία του ενιαίου ευρωπαϊκού δικαιικού χώρου προωθείται με γοργό ρυθμό με πρωτοβουλίες όπως η Συνθήκη του Σένγκεν, η Σύμβαση για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, η Σύμβαση για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, η ενίσχυση του ρόλου του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Δικαστηρίου των Κοινοτήτων. Με επίκαιρα θέματα του νέου διεθνούς περιβάλλοντος του ποινικού δικαίου ασχολήθηκε το Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και αλλοδαποί διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ποινικής θεωρίας και πράξης. Ο τόμος περιλαμβάνει δεκατρείς μελέτες σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η κοινοτική λαθρεμπορία και απάτη, το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, η αρχή ne bis in idem, το δικαίωμα στην δίκαιη δίκη, η δικαστική συνεργασία μεταξύ των κρατών, τα διεθνή ποινικά δικαστήρια, το ποινικό δίκαιο του διαδικτύου κ.ά., καθώς και επίκαιρες παρεμβάσεις των συνέδρων και την συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.
Το βιβλίο προσφέρει σφαιρική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν την ελληνική και την διεθνή κοινότητα των ποινικολόγων.


Σημείωση: Εισηγήσεις: Αργυρόπουλος, Χριστόφορος - Αναγνωστόπουλος, Ηλίας - Μυλωνόπουλος, Χρίστος - Hamm, Rainer - Καϊάφα-Γκμπάντι, Μαρία κ.ά.

24χ17 εκ., 318 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 345 (Ποινικό δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Γερασιμούλα Ζαπάντη (Επιμελητής) , Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων (Φορέας) ,
ISBN: 978-960-15-0497-1
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0497-4
Βάρος: 0.669 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
23.92
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.