Το αποτύπωμα του αγγέλου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το αποτύπωμα του αγγέλου

Μυθιστόρημα

Nancy Huston

14.13€ -27% 10.31€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603254133

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2001

  • Εκδότης

    Άγρα

` [...] Ο Αντράς με την άκρη του δείκτη του ακολουθεί τη γραμμή του προσώπου της. Αρχίζει από το μέτωπο, από τις ρίζες των μαλλιών της, μετά κατεβαίνει απαλά ανάμεσα στα φρύδια της, ακολουθεί τη λεπτή ράχη τής μύτης και τα χείλη.
- Εδώ, λέει, ακουμπά ο άγγελος το δάκτυλό του, πάνω στα χείλη του μωρού, λόγο πριν γεννηθεί
- Σςς! - και το παιδί ξεχνά τα πάντα. Όλα όσα έμαθε εκεί πάνω, πριν, στον παράδεισο. Έτσι έρχεται στον κόσμο αθώο... Τα βλέφαρα της Σαφί ανοίγουν νωχελικά, θέλει να επαληθεύσει το αποτύπωμα του αγγέλου πάνω στο πρόσωπο του εραστή της, αλλά το βλέμμα της μαγνητίζεται από το μπλε φως που τρεμολάμπει.
- Διαφορετικά, συνεχίζει ο Αντράς γελώντας, ποιος θέλει να γεννηθεί; Ποιος δέχεται να πέσει σ’ αυτά τα σκατά; Χα! Κανείς! Χρειαζόμαστε τον άγγελο!
- Και πότε τελειώνει η αθωότητα; ρωτά η Σαφί με φωνή ονειροπόλα, και ίσα που σάλεψε τα χείλη της, όπου ακόμα είναι ακουμπισμένο το δάκτυλο του Αντράς. Εσύ, είσαι αθώος;
Ο Αντράς δεν απαντά. Το δάκτυλό του συνεχίζει, κατεβαίνει στο κάτω χείλος της Σαφί, αγγίζει το βαθούλωμα πριν από το πηγούνι, μένει εκεί για μια στιγμή, μετά διαγράφει την καμπύλη του πηγουνιού, την όμορφη ευθεία γραμμή από κάτω
[...] Είμαστε αδύναμοι και εκφοβισμένοι και κυρίως, κυρίως αποκαμωμένοι.
Είμαστε αόμματοι και βουβοί, έχουμε κλείσει τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια, ο λαιμός μας είναι κλειστός από τις κραυγές.
Δεν ξέρουμε να γιατρεύουμε τον πόνο μας, μόνο να τον μεταδίδουμε, να τον κληροδοτούμε ξέρουμε. Ορίστε, γλυκέ μου.
Προχωρούμε σαν καρικατούρες που κάνουν κουτσό, διχασμένοι: με το ένα πόδι στις μικρές μας ιστορίες και το άλλο στην Ιστορία του αιώνα.
Είναι τόσο δύσκολο να είσαι διαυγής... Διαυγής για να μάθεις τι;`

Στο Παρίσι του 1957 με 1962, με φόντο τα γεγονότα του πολέμου της Αλγερίας, μια γυναίκα γερμανικής καταγωγής ζει ανάμεσα σε δυο άντρες, τον φλαουτίστα Γάλλο σύζυγό της, πατέρα του παιδιού της, και τον εραστή της, έναν Ούγγρο πολιτικό εξόριστο. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα μυθιστορήματα της Γαλλοκαναδής συγγραφέως Νάνσυ Χιούστον, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και διεθνώς.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ειρήνη Τσολακέλλη (Μεταφραστής)


Nancy Huston

Nancy Huston (Συγγραφέας)

Η Νάνσυ Χιούστον γεννήθηκε το 1953 στο Κάλγκαρι του Καναδά. Σπούδασε σημειολογία και μουσική στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, όπου ζει πλέον μόνιμα μετά το γάμο της με τον γνωστό δοκιμιογράφο Τζβέταν Τοντόροφ. Έγραψε τα μυθιστορήματα "Οι παραλλαγές Γκόλντμπεργκ" (1981), "Η ιστορία της Ομάγια" (1987), "Το τραγούδι της πεδιάδας" (1993), "Κρίσιμη καμπή" (1993, μτφρ. Ρένα Χάτχουτ, Εκδ. Καστανιώτη, 1999), "Τα εργαλεία του σκότους" (1996, μτφρ. Ρένα Χάτχουτ, Εκδ. Καστανιώτη, 1998), που απέσπασαν πολλά βραβεία στη Γαλλία και στην Αμερική. Έχει επίσης δημοσιεύσει δοκίμια και βιβλία για παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
230
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.356 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση