Ιστορίες περιορισμένης ευθύνης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορίες περιορισμένης ευθύνης

Χιούμορ

Γιάννης Σώκος

13.85€ -22% 10.80€
"...Η αντίστροφη μέτρηση για το Marlboro είχε ήδη αρχίσει. Εγώ που είχα δεθεί τόσο μαζί του έπρεπε να το αποχωριστώ. -Αντίο, αγαπημένο μου τσιγάρο. -Φεύγεις; -Για πάντα! -Και οι όρκοι; Και οι υποσχέσεις; Και τα όνειρα που κάναμε οι δυο μας σε κείνα τα μοναχικά ραντεβού στη σκοπιά, στα θρανία, στην αγωνία, στην πλήξη; -Ξέχασέ τα! Αυτός ο έρωτας, με τα χιλιάδες ανάμματα, πρέπει να σβήσει. -Βέβαια, αφού με χόρτασες καλά - καλά κι αφού μου πήρες ό,τι πιο πολύτιμο είχα -τη νικοτίνη- με πετάς τώρα στην άκρη του δρόμου, πραγματικό αποτσίγαρο. Γιατί; Μπήκε άλλο τσιγάρο ανάμεσά μας; -Κανένα. Ο γιατρός μου είπε να φύγω! -Ψέματα, μ΄ απατάς! Για ένα Καρέλια, για ένα Cooper, ίσως και για έναν άφιλτρο Άσσο, μ΄ αφήνεις στον άσσο!".
Μιχάλης Κουντούρης

Μιχάλης Κουντούρης (Εικονογράφος)

Σκιτσογράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1960. Από το 1985 εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και συνεργάζεται με αθηναϊκά περιοδικά. Από το 1993 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Από το 1997 ασχολείται συστηματικά με την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου. Έχει εικονογραφήσει βιβλία των πιο γνωστών σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων και βιβλία που γράφει ο ίδιος. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του ΑΙΣΩΠΟΥ. Το 2001 ξεκίνησε η συνεργασία του με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εικονογράφηση βιβλίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2002 τιμήθηκε με το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη "Η ακρίδα με τα κόκκινα γοβάκια" από τις εκδόσεις Μίνωας.

Νίκος Ζήκος (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Τελειώνοντας το λύκειο (και μην έχοντας κατορθώσει να σπουδάσει τίποτε, ούτε να μάθει καμία δουλειά) ασχολήθηκε με τη γελοιογραφία. Πρωτοδημοσίευσε σκίτσα σε διάφορα εβδομαδιαία περιοδικά και παράλληλα, άρχισε να σπουδάζει ζωγραφική (μισοσπούδασε). Συνεργάστηκε ως πολιτικός γελοιογράφος με διάφορες αθηναϊκές εφημερίδες: "Αθηναϊκή", "Ακρόπολις", "Αυριανή", "Απογευματινή", "Απόφαση" (όλες αρχίζουν από Α). Έχει εικονογραφήσει πολλά παιδικά και σχολικά βιβλία. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Καθένας με την τρέλα του" και "Σεξογραφίες".

Πάνος Φλώρος (Εικονογράφος)


Γιάννης Σώκος

Γιάννης Σώκος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Σώκος είναι δημοσιογράφος-επικοινωνιολόγος. Γεννήθηκε στο Διμηνιό Κορινθίας το 1949. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Δημοσιογραφία. Συνεργάστηκε στην Αθήνα με γνωστές επιχειρήσεις Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΑΤΕ Advertising. Ασχολήθηκε με την Πολιτική και Εμπορική Διαφήμιση. Δίδαξε Σεναριογραφία και Δημιουργική Γραφή στο ΕΛΚΕΠΑ (Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας), σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ, καθώς και στο Κέντρο Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας. Έγραψε τηλεοπτικά, κινηματογραφικά, ραδιοφωνικά σενάρια και κείμενα, για την Ελληνική Τηλεόραση, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, Αθηναϊκά και Περιφερειακά ΜΜΕ. Για αρκετά χρόνια διατηρούσε τη χιουμοριστική σελίδα "Αιδώ και τώρα"στην πρώτη ελληνική έκδοση του διεθνούς κυκλοφορίας περιοδικού"Penthouse", αλλά και τη σατιρική, παραπολιτική στήλη "Ωσεί Παρόν" στην εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής". Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά λόγου και τέχνης, καθώς και σε φιλολογικές σελίδες του ημερήσιου τύπου ("Νέα", "Βραδυνή" κ.α.). Υπήρξε αρχισυντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού "Ομπρέλα". Έγραψε τα βιβλία: "Μετρώντας τις ώρες σε μια πράσινη επαρχία", "Εκκρεμότητες", "Παρά λίγο ήρωες", "Ιστορίες περιορισμένης ευθύνης", "Εγχειρίδιο για υποψήφιους πρωθυπουργούς", "Στην εποχή των ΔειΝοΤαύρων", "Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγελιότητας", "Maximus Ανθρωπacius", "Ηρακλής αναΜαινόμενος". Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και εκ των ιδρυτών της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων. Μετέχει στο Δ.Σ. της Εταιρίας Κορινθίων Συγγραφέων. Έχει τιμηθεί με βραβεία κι επαίνους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
144
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.226 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση