Η ψυχιατρική στο γενικό νοσοκομείο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ψυχιατρική στο γενικό νοσοκομείο

"...Το βιβλίο απεικονίζει την πείρα που αποκτήθηκε στα 20 χρόνια από την ίδρυση για πρώτη φορά στην Ελλάδα πλήρους Ψυχιατρικής Κλινικής σε γενικό Κρατικό Νοσοκομείο (αρχικά στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης)... Φροντίσαμε να υποδειχθεί η αναγκαιότητα και σκοπιμότητα κάθε υπηρεσίας και να περιγραφεί η λειτουργικότητά της, αναφερόμενοι στις αρχικές δυσκολίες μέσα στην ελληνική πραγματικότητα και πώς διαχρονικά προσπαθήσαμε να ξεπεραστούν... Εκπαιδευτικά το βιβλίο ελπίζουμε να φανεί χρήσιμο σε κάθε Γιατρό Γενικού Νοσοκομείου, ώστε η συνεργασία με τους Ψυχιάτρους να αποβαίνει καρποφόρα". [...]
Χαράλαμπος Σ. Ιεροδιακόνου

Χαράλαμπος Σ. Ιεροδιακόνου (Επιμέλεια)

Ο Χαράλαμπος Σ. Ιεροδιακόνου μετά την αποφοίτηση του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο σπoύδασε Ιατρικό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στα Πανεπιστήμια Λονδίνου και Βοστώνης και απέκτησε τις ειδικότητες της Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής με ιδιαίτερη απασχόληση στις ψυχαναλυτικές ψυχοθεραπείες. Εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1958 και εκλέχθηκε Τακτικός Καθηγητής Ψυχιατρικής το 1978. Επίσης ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Οι ενέργειές του για προαγωγή της Ψυχικής Υγείας χρονολογούνται από το 1958 όταν ανέλαβε την ευθύνη του πρώτου Πανεπιστημιακού Ιατροπαιδαγωγικού Σταθμού της χώρας (στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) και στη συνέχεια Ψυχοθεραπευτικού Ιατρείου Ενηλίκων (ΑΧΕΠΑ. 1960). Οργάνωσε την πρώτη μέσα σε κρατικό Γενικό Νοσοκομείο ανοικτή Ψυχιατρική Κλινική στην Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη. 1978) και στη συνέχεια ανάλογη κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Δημιούργησε τον αποκεντρωμένο θεσμό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας για κάλυψη της υπαίθρου ολόκληρου του νομού, που υλοποιήθηκε με κονδύλια της ΕΟΚ στις αρχές του 1981 στην ύπαιθρο του Νομού Θεσσαλονίκης.

Απόστολος Ι. Ιακωβίδης (Επιμέλεια)

Ο Απόστολος Ι. Ιακωβίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας εργάζεται σε ψυχιατρική κλινική γενικού νοσοκομείου. Τόσο τα κλινικά όσο και τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα εστιάσθηκαν στην ψυχοσωματική ιατρική, ιδιαίτερα δε στις ψυχολογικές επιπτώσεις χρόνιων σωματικών παθήσεων, όπως π.χ. ο καρκίνος. Έχει εκπονήσει περισσότερες από 350 μελέτες, πολλές δημοσιευμένες σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει συμβάλλει στη συγγραφή διαφόρων βιβλίων στον τομέα της ψυχιατρικής και της ψυχοσωματικής ιατρικής.

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
359
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.542 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση